Pulse: 15 μονάδες μπροστα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Δυσαρέσκεια για την υπόθεση Λιγνάδη

Image: pixabay.com

Σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 26-28 Φεβρουαρίου, η ΝΔ συνεχίζει να διατηρεί ισχυρό προβάδισμα 15 μονάδων με 38% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,5%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%. «Άλλο» απάντησε το 8% ενώ οι Αναποφάσιστοι/ΔΑ είναι στο 10%.

Με 19 μονάδες διαφορά καταλληλότερος ο κ. Μητσοτάκης για την πρωθυπουργία

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 19 μονάδες διαφορά. Καταλληλότερο για πρωθυπουργό θεωρούν τον κ. Μητσοτάκη το 44% των ερωτηθέντων έναντι 25% που θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα. Το 27% απάντησε ότι δεν θεωρεί κατάλληλο κανέναν από τους δύο.

Δυσαρέσκεια για την υπόθεση Λιγνάδη

Σχετικά με τις αποκαλύψεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις, οι πολίτες φαίνεται πως αποδοκιμάζουν τη στάση της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ερώτηση πώς αξιολογείται τη στάση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στις αποκαλύψεις από τη Σοφία Μπεκατώρου μέχρι την υπόθεση Λιγνάδη, το 51% απαντά αρνητικά, ενώ το 44% εκτιμά πως ήταν θετική η αντίδραση.

Ακόμη πιο υψηλό είναι το ποσοστό των αρνητικών απαντήσεων για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ με έξι στους δέκα (59%) να κρίνουν αρνητικά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, «σίγουρα αρνητικά» κρίνει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ το 35%, «μάλλον αρνητικά» το 24%, «μάλλον θετικά» το 22% και «σίγουρα θετικά» το 12%.

Οκτώ στους δέκα υπέρ του εμβολίου

Συντριπτικά υπέρ του εμβολίου οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση με τους οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες, να απαντούν ότι θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, (σίγουρα 59% / μάλλον ναι 21%) ενώ το 18% απάντησε ότι δεν θα εμβολιαστεί (μάλλον όχι 10% / σίγουρα όχι 8%).

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση ΣΚΑΙ/Pulse