Pulse: Στις 14 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Image Thor Deichmann από το Pixabay
Στις 14 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, σύμφωνα με τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων), η ΝΔ συνεχίζει να έχει προβάδισμα 14 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα συγκεντρώνει 36% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 23%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%, η Δημιουργία και οι Έλληνες με 1% έκαστο, ενώ το 5,5% του δείγματος απαντά «άλλο» κόμμα, το 5% λευκό/άκυρο/αποχή και το 8% δηλώνει ΔΑ/Αναποφάσιστοι

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Στις 14 μονάδες η «ψαλίδα» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-Τι λένε για οικονομία-εγκληματικότητα

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 18 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας το 42% έναντι 24% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Κανένας από τους δύο» απάντησε το 30%  των ερωτηθέντων.

Σχετικά με την ερώτημα πως θα πάνε τα πράγματα το επόμενο διάστημα σε βασικούς τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, καταγράφονται διάφορετικές απόψεις ανά τομέα.

  • Στην οικονομία και ανάπτυξη, το 43% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα πράγματα θα πάνε λίγο ή πολύ χειρότερα έναντι 27% που εκτιμούν ότι θα πάνε καλύτερα και 21% ότι θα παραμείνουν στα ίδια.
  • Στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της ασφάλειας, το 42% προβλέπει επιδείνωση της υπάρχουσας κατάστασης, το 17% βελτίωση και το 32% στασιμότητα.
  • Στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, το 35% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα πράγματα θα χειροτερεύσει, το 17% ότι θα βελτιωθεί και το 38% ότι τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν.
  • Στην πορεία της πανδημίας και την υγειονομική κρίση το 31% θεωρεί ότι θα υπάρξει επιδείνωση έναντι 30% που αναμένει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και 28% ότι θα είναι τα ίδια.
  • Στα ελληνοτουρκικά, το 42% εκτιμά ότι δε θα παρατηρηθούν αλλαγές, το 29% αναμένει επιδείνωση των σχέσεων και το 19% καλυτέρευση.
  • Στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση του κράτους, το 43% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, το 30% ότι θα παραμείνουν ίδια και μόλις το 18% εκτιμούν ότι θα πάνε χειρότερα.

Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση θα τα κατάφερνε καλύτερα σε όλους τους παραπάνω τομείς, σε ποσοστά απο  37%-49% των ερωτηθέντων απαντά με τη Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο ερώτημα αν θα ήταν καλό να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε κάποιες ομάδες εργαζομένων με επαφή με πολύ κόσμο, τα ποσοστά των πολιτών που τάσσονται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι υψηλότερα στους πολίτες που έχουν κάνει την πρώτη ή και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή έχουν προγραμματισμένο ραντεβού. Αντιθέτως σε όσους δεν έχουν προγραμματισμένο ραντεβού το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο.

εμβολιασμός δημοσκόπηση

Η ταυτότητα της έρευνας