Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πρεμιέρα σήμερα σε τράπεζες & σούπερ μάρκετ

Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα 1η Ιουλίου η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας από σε όλες τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ, που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους.  Έτσι, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ, κατά την είσοδό τους στον χώρο εργασίας, θα “σκανάρουν” στο Ergani CardScanner τον προσωπικό κωδικό QR code που εμφανίζει η εφαρμογή myErgani mobile app, προκειμένου να δηλώνουν τη έναρξη και λήξη της εργασίας.

Ήδη, από τις προηγούμενες μέρες ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή CardScanner app, που συνδέεται στο παραγωγικό Πληροφοριακό Σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ”, η οποία “διαβάζει” την Ψηφιακή Κάρτα του εργαζομένου κατά την είσοδο και την αποχώρηση από την εργασία, κατά παρόμοιο τρόπο με τη διαδικασία που ακολουθείτο για το “σκανάρισμα” των πιστοποιητικών εμβολιασμού. 40.368 εργαζόμενοι, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων που απασχολούνται σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ.είχαν “κατεβάσει” στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή myErgani app, στην οποία περιλαμβάνεται ως επέκταση η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.

Κωστής Χατζηδάκης: Είναι μια μεταρρύθμιση με έντονο κοινωνικό πρόσημο

«Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας που ξεκινά σήμερα για 121.000 εργαζόμενους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, σε πρώτη φάση, είναι μια επανάσταση στην αγορά εργασίας. Είναι μια μεταρρύθμιση με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Διότι είναι η καλύτερη εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου και των υπερωριών του εργαζομένου». Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος με αφορμή την έναρξη εφαρμογής της Κάρτας από σήμερα 1η Ιουλίου στους συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κλάδους, επισκέφθηκε κατάστημα σούπερ – μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας θα καταγράφεται η άφιξη και η αποχώρηση του εργαζόμενου από τη δουλειά σε πραγματικό χρόνο κι έτσι κανείς πια δεν θα μπορεί να κλέβει τις ώρες εργασίας και πρόσθεσε:

«Τα 8ωρα δεν θα μπορούν να δηλώνονται ως 4ωρα. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να επεκτείνουμε το μέτρο αυτό στο σύνολο της αγοράς εργασίας και στις μεγάλες και στις μεσαίες και στις μικρές επιχειρήσεις. Είναι ένα αίτημα της ΓΣΕΕ, το οποίο υλοποιεί αυτή η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας πιστεύουμε μια κοινωνική πολιτική στην πράξη… ».

Να σημειώσουμε ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας περιλαμβάνεται στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα myErgani app, η οποία διατίθεται για συσκευές με λειτουργικό σύστημα android και iOS. Επίσης διατίθεται στις επιχειρήσεις η εφαρμογή CardScanner app η οποία «διαβάζει» την Ψηφιακή Κάρτα του εργαζόμενου κατά την είσοδο και την αποχώρηση από την εργασία και διαβιβάζει σε πραγματικό χρόνο την πληροφορία έναρξης και λήξης της εργασίας στο ΠΣ Εργάνη.