Προκλητικός ο πρόεδρος της Κροατίας: Αν τους κρατήσουν όλους ανοίγει βεντέτα

Ο Πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς -Photo: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL/Social Democratic Party of Croatia - sdp.hr, CC BY 3.0 hr, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=103558959

Προκλητικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, για τα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, που κατέληξαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Ο κ. Μιλάνοβιτς δήλωσε, ότι οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ “πήγαν στην Ελλάδα για να κάνουν επεισόδια”, τονίζοντας ότι είναι πολίτες, που έχουν δικαιώματα, ενώ “οι συνθήκες της δολοφονίας δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν έχουν γίνει γνωστές”, αυτό είναι κάτι που ο ίδιος δεν μπορεί να στηρίξει.

Όπως είπε επίσης ο Ζόραν Μιλάνοβιτς, η Ελληνική Αστυνομία έχει δικαίωμα να τους κρατήσει – πριν τους απαγγελθούν κατηγορίες – «για πέντε ημέρες. Το χρονικό αυτό διάστημα λήγει τώρα. Πρόκειται για 100 άτομα και δεν ξέρουμε αν θα προφυλακιστούν όλοι. Ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν, πήγαν για να κάνουν επεισόδια και εγώ αυτό δεν μπορώ να το στηρίξω. Αυτή είναι περίεργη συμπεριφορά».

Και πρόσθεσε: «Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Έλληνας οπαδός δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, δεν έχουν γίνει γνωστές. Αν οι ελληνικές αρχές κρατήσουν και τους 100 ως προφυλακιστέους, αυτό θα είναι ένας είδος βεντέτας, μια προσπάθεια απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ γρήγορα, και αυτό σημαίνει ότι μέσα στις πέντε ημέρες που τους δίνει ο νόμος, οι υπεύθυνοι, αν υπάρχουν, θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν».

«Τώρα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι περισσότεροι. Αν τους κρατήσουν όλους, είναι de facto στρατιωτικός νόμος, δεν μπορείς να τους κρατήσεις όλους», κατέληξε.

Προφυλακίστηκαν συνολικά 70 κατηγορούμενοι

Με τις προφυλακίσεις 13 κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε η σημερινή απολογητική διαδικασία της δεύτερης ομάδας κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι απολογίες θα ολοκληρωθούν αύριο οπότε και θα βρεθούν ενώπιον των Ανακριτών οι τελευταίοι 35 κατηγορούμενοι.

Χθες και σήμερα απολογήθηκαν συνολικά 70 κατηγορούμενοι που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Ανάμεσα τους, δύο Έλληνες, ένας αλβανικής καταγωγής κάτοικος Ελλάδας και Κροάτες οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

«Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη» δήλωσε ο αδελφός του Μιχάλη Κατσουρή

Σήμερα 12/9 ο αδελφός του Μιχάλη Κατσουρή, δήλωσε στην Ανακρίτρια παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας για να εντοπιστούν όλοι όσοι με πράξεις τους συνετέλεσαν στo τραγικό αποτέλεσμα του θανάσιμου τραυματισμού με μαχαίρι του 29χρονου.