Οικονομική βία & Οπαδική βία!

Image:Freepik

Αφιερωμένο με συντριβή στον Άλκη, στον Μιχάλη και τις Οικογένειές τους.

Εικόνα σου είμαι Κοινωνία και σου μοιάζω. Πως ξέχασαν τόσο εύκολα οι παντες αυτήν την παντοτινή αλήθεια;

Από την Ρωμαϊκή αρένα “ο άρτος και τα θεάματα” καλά κρατούν. Και όσο ο άρτος γίνεται ψωμάκι, νάσου και η βία. Είναι δυνατόν τόσοι πολλοί, τόσοι περισπούδαστοι να διαλέγονται ΜΟΝΟ για οπαδικούς “Συνδέσμους” και το αναμφισβήτητο μπάχαλο στην ΕΛΑΣ;

Εντολές ΔΕΝ υπήρχαν, εντολείς ΔΕΝ υπήρχαν;

Προφανώς, ξέρουν πολύ καλά πως υπήρχαν, αλλά…, όπως ξέρουν επίσης πολύ καλά πως “η βία γεννά βία” και προσπαθούν με κάθε τρόπο, να απομακρύνουν κάθε προσοσχή μας από τις “άλλες βίες”. Ειδικά από την πιο ύπουλη, την πιο δολοφονική την Οικονομική βία, ωμή μάλιστα,που την λέμε (χάριν …  κομψότητας και ευγενείας) “Οικονομικά Νομοθετήματα”.

Να θυμισω, πως τις χιλιάδες δολοφονίες της Οικονομικής Βίας, με θύματα απλούς πολίτες την περίοδο 2010-2014 τις ονόμασαν/χαρακτήρισαν “αυτοκτονίες” και τις κρατούσαν και στο περιθώριο της επικαιρότητας!

Βούτυρο στο ψωμί τους η Οπαδικη βία λοιπόν, όλα τα άλλα τα αποσιωπά …

  • Όταν Νομοθετώ υπέρ της ασυδοσίας και προστασίας των Funds, τι περιμένω;
  • Όταν Νομοθετώ υπέρ της ασυδοσίας και προστασίας των Servicers, τι περιμένω;
  • Όταν Νομοθετώ υπέρ της ασυδοσίας και προστασίας των Τραπεζών, τι περιμένω;
  • Όταν Νομοθετώ υπέρ της ασυδοσίας και προστασίας των Ολιγοπωλίων, τι περιμένω;
  • Όταν Νομοθετώ για 13ωρη εργασία προς εξασφάλιση ενός βιώσιμου μεροκάματου/μισθού, τι περιμένω;
  • Όταν Νομοθετώ για εργασία του Συνταξιούχου προς εξασφάλιση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης, τι περιμένω;
  • Όταν Νομοθετώ για “επιδόματα-αλοιφίτσες” και “κάρτες-σισσίτια” προς εξασφάλιση του επιούσιου, τι περιμένω;

Με την ακριβότερη βενζίνη, την ακριβότερη κινητή τηλεφωνία, το ακριβότερο internet και τος χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη, τι περιμένω;

ΕΓΩ έχω γεννήσει το αυγό του φιδιού της βίας, αλλά “σφυρίζω κλέφτικα”!

Α, ξέχασα, έχουμε το απόλυτα μείζον θέμα με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες να λύσουμε ως προτεραιότητα! Εκεί παίζεται ο πληθωρισμός, τα επιτόκια, η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, η αναβάθμιση επενδυτικής βαθμίδας, η επιβίωση της μεσαίας τάξης.

Ακούσαμε το αμίμητο από Ολιγάρχη της Ενέργειας (γόνο Ολιγαρχών των πάντων) να αποκαλεί ανερρυθρίαστος τα μεθοδευμένα υπερκέρδη των Ολιγοπωλίων του κλαδου ως “απρόσμενα κέρδη”. Και όχι μόνον έκανε πως δεν τον άκουσε η Κυβέρνηση, αλλά έκανε πως δεν τον άκουσε και σύσσωμη η Αντιπολίτευση!

Αν αντίστοιχες πρακτικές και συμπεριφορές δεν είναι τα “εκτροφεια της βίας”, τότε ποια είναι; Όλως τυχαίως, αντίστοιχοι Ολιγάρχες ελέγχουν ΟΛΕΣ τις μεγάλες ΠΑΕ και ΟΛΑ τα media.

Περί “κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης”, περί “εναρμονισμένων πρακτικών” γαργάρα η (δήθεν) Ανεξάρτητη Διοικητικη Αρχή (δήθεν) Επιτροπή Ανταγωνισμού! Ομπρελοξαπλώστρες πρώτα είπαμε, σοβαρά πράγματα! Τραπεζοκαθίσματα μετά!

Όλως τυχαίως, οι ίδιοι Ολιγάρχες, με τις γνωστές ΠΑΕ έχουν και τον δικό τους, φανατικά αφοσιωμένο, “στρατό υποστήριξης”, τους περιβόητους Συνδέσμους.

Που βέβαια έχουν Αρχηγούς και Συντονιστές, απόλυτα ελεγχόμενους και γνωστούς στους Ολιγάρχες-Ιδιοκτήτες των ΠΑΕ. Όλως τυχαίως, οι ίδιοι Ολιγάρχες Ιδιοκτήτες ΠΑΕ έχουν “πλήρη άγνοια” για τα τεκταινόμενα εντός των Συνδέσμων (τους)!

Ειδικά για τις δολοφονίες του Άλκη Καμπανού και του Μιχάλη Κατσουρή, οι αντίστοιχοι Ολιγάρχες-Ιδιοκτήτες των ΠΑΕ των δραστών συνδέσμων-εγκληματικών οργανώσεων δεν έχουν ιδέα. Όλως τυχαίαως, αντί για τους Εισαγγελείς, τους κάλεσε για διαβούλευση ο Πρωθυπουργός!

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.

Μπορεί να βάλουμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα; Μπορείτε να κοροϊδευτε λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά πολλούς για πολύ ΑΔΥΝΑΤΟΝ. Ασφαλώς και το ξέρετε. Γι αυτό και εφαρμόζετε την σοφή ρήση του Γκαριμπάλντι: “τα πράγματα πρέπει να αλλάζουν για να μένουν ίδια”.

Ναι, αλλά εάν αλλάξουν έστω και λίγο .. αλλιώτικα; Οι καιροί οι μενετοί! Να γιατί χρειάζεται το “απόλυτο ναρκωτικό της Οπαδικής Βίας”!

Ο πρωθυπουργός έβαλε αυτογκόλ πολιτικοποιώντας τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ δεν είχε κανένα ιδιαίτερο λόγο να το κάνει. Διακινδυνεύει τώρα να είναι ο χαμένος αυτών των εκλογών, που ίσως θα είναι έναυσμα γεγονότων, για να τον καταστήσουν και τον χαμένο των Ευρωεκλογών του’24.

Να θεωρήσουμε ως κριτήριό του για την άτοπη αυτή κίνηση την  “προστασία” του σύντεκνου Μπακογιάννη; Είναι άμεση η σχέση με την Αθηναϊκή ΠΑΕ, που είναι ο συνοργανωτής της καταδρομικής επιχείρησης των Κροατών, που (προς το παρόν, αλλά για πόσο ακόμα) κρατιέται στο απυρόβλητο ΚΑΙ για εκλογικούς λόγους.

Δεν νομίζω, απλά βιάστηκε, τον “συμβουλευσαν” λάθος.

Όπως να υποθέσουμε πως τον συμβούλευσαν (παρέσυραν;) τόσο λάθος για την αντιμετώπιση της Οπαδικής βίας; Εάν όμως μαζί με την Οπαδική βία ο Πρωθυπουργός δεν προτάξει την πάταξη της Οικονομικής Βίας, είναι βέβαιον πως δεν θα βγάλει την 4ετία! Την Οπαδική βία την βλέπεις την αισθάνεσαι δίπλα σου, την καταγγέλλεις, την απομονώνεις. Έχει ονοματεπώνυμο.

Η Οικονομική Βία είναι ΠΑΝΤΟΥ, είναι υποδόρια και διάχυτη. Την ασκεί πρώτο το ίδιο το Κράτος, ακολουθούν οι Ολιγάρχες και τα Ολιγοπώλια.

Και δεν έχει ονοματεπώνυμο, έχει μόνο … Θεσμούς και Νομοθετήματα!

Και ΔΕΝ υπάρχει (μέχρι σήμερα) Κυβέρνηση με Βούληση να την πατάξει!

Γιώργος Βλάχος
Μέντωρ Ανάπτυξης Επίδοσης-Απόδοσης & Καριέρας - Performance & Career Growth Master - Πρώην CEO HELLAMAT Lafarge Group, Μέλος Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Δημοτικής Παράταξης “ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 - ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ", με υποψήφιο Δήμαρχο τον Άγγελο Παλαιοδήμο