Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 13,9% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Photo: Clker-Free-Vector-Images Pixabay

Σε ακόμη μια δημοσκόπηση, αυτή της Metron Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, επιβεβαιώνεται το ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 13,9 ποσοστιαίες μονάδες. Στην μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον Απρίλιο, η διαφορά ήταν 14,2 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ  συγκεντρώνει 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,1%, το ΚΙΝΑΛ 6%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25 στο 4,7%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 9,7%.

Πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Metron Analysis

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 46% έναντι 16% του Αλέξη Τσίπρα, που έρχεται τρίτος, αφού ο «Κανένας» βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 24%.

MEGA1__10_

Το 46% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η πορεία της χώρας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με το 44% να πιστεύει το αντίθετο.

MEGA1__1_

Το 33% αντιλαμβάνονται ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας την πανδημία, και ακολουθούν η οικονομία με 31% και με 11% η ανεργία.

MEGA1__2_

Σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού, το 60% των ερωτηθέντων εκφράζει ικανοποίηση  για το ρυθμό των εμβολιασμών, ενώ το 34% απαντά ότι δεν είναι ικανοποιημένοι.

MEGA1__4_

Πιο δημοφιλής ξένος ηγέτης στους Έλληνες είναι ο Εμμάνουελ Μακρόν με ποσοστό 79% και ακολουθεί ο Τζο Μπάιντεν με 75% και ο Βλαδιμήρ Πούτιν με 53%.