Opinion Poll: Προβάδισμα 11,6% για τη ΝΔ – Δυσαρέσκεια για την ακρίβεια – Όχι στις πρόωρες εκλογές

Σταθερά σε διψήφιο ποσοστό, στις 11,6 μονάδες είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του tomanifesto.gr, και διεξήχθη το διάστημα 7 με 12 Φεβρουαρίου.

Το κυβερνών κόμμα αν και καταγράφει απώλειες των τεσσάρων μονάδων, διατηρεί καθαρό προβάδισμα. Σε μια ακόμη δημοσκόπηση βλέπουμε το ΚΙΝΑΛ σταθερά σε υψηλά ποσοστά, αγγίζοντας το 15%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου (χωρίς αναγωγή), η ΝΔ συγκεντρώνει  31,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,6%, και το ΚΙΝΑΛ 14,2%. Ακολουθούν το ΚΚΕ 7%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 2,6%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ: 33,2%, ΣΥΡΙΖΑ: 20,8%, ΚΙΝΑΛ: 15,1%, ΚΚΕ: 5%, Ελληνική Λύση: 4,3%, ΜέΡΑ25: 2,8

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην ερώτηση “ποιον θεωρείται καταλληλότερο για Πρωθυπουργό”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με σχεδόν 20 μονάδες.

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές

Σύμφωνα με την έρευνα η πλειοψηφία της κοινής γνώμης με ποσοστό 63% απορρίπτει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές, ενώ το 30% πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές.

Δυσαρεστημένοι οι πολίτες για την ακρίβεια

Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μεγάλη δυσαρέσκεια από την κοινή γνώμη την  ακρίβεια, αφού ικανοποιημένο δηλώνει μόλις το 27,4% από τα μέτρα και μη ικανοποιημένο το 68,9%.

Δείτε εδώ ολόκληρη την έρευνα της opinion poll