Οι υπερασπιστές της Μαριούπολης δεν παραδίδονται στη Ρωσία

Το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη

Οι στρατιώτες στη Μαριούπολη «συνεχίζουν να κρατούν άμυνα» σημειώνει σε δημοσιευμα του το BBC και συνεχίζει αναφέροντας, ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη από την Ουκρανία, ότι θα παραδώσει στη Ρωσία την πολιορκημένη πόλη.

Ο σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, Πέτρο Αντριουσένκο, δήλωσε στη Telegram, ότι παρά τον «διάδρομο παράδοσης» που άνοιξαν τα ρωσικά στρατεύματα για τους ελάχιστους ουκρανούς στρατιώτες στην πόλη, «οι υπερασπιστές μας συνεχίζουν να κρατούν την άμυνα».

Ο Αντριουσένκο πρόσθεσε, ότι οι εχθροπραξίες από τη Ρωσία δεν περιορίζονται στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal, όπου φέρεται να βρίσκονται Ουκρανοί στρατιώτες, αλλά «κατά τη διάρκεια των μαχών, οι κατακτητές βομβάρδισαν ξανά ιδιωτικές κατοικίες με βαρύ πυροβολικό», είπε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι δήλωσε ότι η εξουδετέρωση των ουκρανών μαχητώντης Μαριούπολης, θα θέσει αυτόματα τέλος στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου.

Από την πλευρά της η Ρωσία δήλωσε, ότι θα εγγυηθεί τη ζωή των Ουκρανών στρατιωτών που θα παραδοθούν, με το Κρεμλίνο να προσθέτει, ότι οι μόνοι Ουκρανοί στρατιώτες που έμειναν στην πόλη βρίσκονται στο χαλυβουργείο Azovstal.

Επίσης και ο Ουκρανός βουλευτής της Οδησσού Γκοντσαρένκο επιβεβαίωσε την πληροφορία στο BBC, ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες στη Μαριούπολη δεν πρόκειταιι να παραδοθούν στη Ρωσία. «Μίλησα χθες μαζί τους και κατάλαβα, ότι θα παλέψουν μέχρι το τέλος», ανέφερε.

Ο Ουκρανός βουλευτής ανέφερε, ότι «περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι» έχουν σκοτωθεί στην πολιορκημένη πόλη – λιμάνι, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως «μια πραγματική γενοκτονία», ενώ εκτίμησε ότι περίπου 100.000 άμαχοι βρίσκονται στην πόλη.