O γιος του Νετανιάχου απαντά στον Ερντογάν για τις επιθέσεις στο Ισραήλ: Η Τουρκία ιδρύθηκε επί μιας γενοκτονίας Ελλήνων χριστιανών

Με  μία σειρά αναρτήσεων του στο twitter ο γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Γιαΐρ, επιτίθεται στην Τουρκία και στο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου εις βάρος του Ισραήλ, ότι είναι «κράτος στυγνής τρομοκρατίας», αλλά και για τα επεισόδια στην πλατεία των Τεμενών της Ιερουσαλήμ και τους βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Οι αναρτήσεις του  Γιαΐρ Νετανιάχου, έχουν σηκώσει έντονο κύμα αντιδράσεων στην Τουρκία, ενώ  τις τελευταίες ώρες δέχεται πληθώρα διαδικτυακών επιθέσεων. Την επίθεση του ξεκίνησε με ανάρτηση του που ζητά από την Τουρκία να τερματίσει την κατοχή του Κουρδιστά και της Κύπρου.

Στη συνέχεια σε νέα ανάρτηση του ο Γιαΐρ Νετανιάχου αναφέρει: «Σε όλα τα τουρκικά bots που με ακολουθούν εδώ -ένα γρήγορο μάθημα Ιστορίας. Δεν είστε ντόπιοι στην Ανατολία, ήρθατε από την Κεντρική Ασία και διαπράξατε γενοκτονία εις βάρος του τοπικού ελληνικού χριστιανικού πληθυσμού. Η Ιστανμπούλ είναι στην πραγματικότητα η Κωνσταντινούπολη και την καταλάβατε παράνομα. Διαπράξατε επίσης γενοκτονία εις βάρος των Αρμενίων. Κατέχετε τώρα παράνομα τη βόρεια Κύπρο, τη βόρεια Συρία και το Κουρδιστάν. Η χώρα σας κυβερνάται από έναν δικτάτορα, ο οποίος θέλει να ανακαταλάβει και να καταπιέσει τον αραβικό κόσμο όπως επί των ημερών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Τέλος αργότερα επανήλθε με μια νέα ανάρτηση, όπου επισυνάπτει γράφημα για την πορεία του Ισλάμ στην Τουρκία από τον 13ο μ.Χ. αι. μέχρι το 2010, στην οποία σημειώνει: «Η Τουρκία ιδρύθηκε επί μιας γενοκτονίας Ελλήνων χριστιανών».