Newsweek: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Ουκρανία για πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή εντός 48 ωρών

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τις πληροφορίες, που εκτιμά ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή στη γειτονική χώρα εντός των επόμενων 48 ωρών, αποκάλυψαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ στο Newsweek.

«Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει προειδοποιηθεί ότι η Ρωσία είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει μια εισβολή εντός 48 ωρών με βάση τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ», δήλωσε στο Newsweek Αμερικανός αξιωματούχος με άμεση γνώση.

«Επιπλέον», πρόσθεσε ο αμερικανός αξιωματούχος, «οι αναφορές από παρατηρητές αεροσκαφών δείχνουν ότι η Ρωσία παραβίασε τον ουκρανικό εναέριο χώρο νωρίτερα σήμερα, πετώντας πιθανά αναγνωριστικά αεροσκάφη για σύντομο χρονικό διάστημα πάνω από την Ουκρανία».

Πηγή κοντά στην κυβέρνηση του Ζελένσκι επιβεβαίωσε επίσης στο Newsweek ότι ελήφθη μια τέτοια προειδοποίηση, αλλά σημείωσε ότι αυτή ήταν η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που το Κίεβο κλήθηκε να προετοιμαστεί για επικείμενη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική εντολή από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.