Νετανιάχου: Ο πόλεμος περνά σε νέα φάση – Θα εξαφανίσουμε τη Χαμάς

O Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας και επιχειρούν στο έδαφος με την υποστήριξη στρατευμάτων στον αέρα και στη θάλασσα, δήλωσε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου.

“Χθες το βράδυ, πρόσθετες χερσαίες δυνάμεις εισήλθαν στη Γάζα, σηματοδοτώντας την έναρξη του δεύτερου σταδίου του πολέμου, στόχος του οποίου είναι να καταστρέψει τις στρατιωτικές και πολιτικές δυνατότητες της Χαμάς και να φέρει πίσω τους απαχθέντες πολίτες μας”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. ενημέρωση.

“Είμαστε μόνο στην αρχή του δρόμου. Ο πόλεμος θα είναι σκληρός και μακρύς”, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Αλλά τόνισε, “Είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Αυτός είναι ο δεύτερος Πόλεμος της Ανεξαρτησίας μας. Αυτή είναι η αποστολή μας, ο σκοπός μας στη ζωή και μαζί θα επικρατήσουμε”.

Ο Νετανιάχου είπε ότι όχι μόνο “ο λαός και η ηγεσία στέκονται πίσω από τους στρατιώτες μας”, αλλά και η διεθνής κοινότητα στηρίζει το Ισραήλ.

«Οι εταίροι μας καταλαβαίνουν ότι αν το Ισραήλ δεν κερδίσει, θα είναι οι επόμενοι», είπε.

«Πολλοί σε όλο τον κόσμο καταλαβαίνουν καλά ότι το Ισραήλ δεν διεξάγει μόνο τον πόλεμό του, αλλά και έναν πόλεμο για όλη την ανθρωπότητα, έναν πόλεμο ανθρωπότητας ενάντια στη βαρβαρότητα».

Ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Χέρτσι Χαλέβι είχε δηλώσει νωρίτερα το βράδυ ότι «οι καλύτεροι στρατιώτες του στρατού, καλά εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι, επιχειρούν στη Γάζα».

Η χερσαία επιχείρηση ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής και προχώρησε σε όλη τη Σαμπάτ, με σχέδια για περαιτέρω κλιμάκωση τις επόμενες ημέρες, καθώς ο αριθμός των γνωστών ομήρων αυξήθηκε στους 229.

Ο εκπρόσωπος του IDF Daniel Hagari ανακοίνωσε την χερσαία εισβολή σε δύο ενημερώσεις το Σαββατοκύριακο. Ο Ισραηλινός Στρατός απειλούσε με πλήρη εισβολή εδάφους για περισσότερες από δύο εβδομάδες, αλλά λόγω ενός συνδυασμού λόγων -άλλοι γνωστοί και άλλοι άγνωστοι- δεν είχε ακόμη λάβει χώρα πλήρης εισβολή.

Την Πέμπτη, ο Ισραηλινός Στρατός έστειλε στρατεύματα μέσα στη Γάζα για να χτυπήσει στόχους της Χαμάς – τόσο στο έδαφος όσο και μέσω της θάλασσας. Ωστόσο, αυτά τα στρατεύματα μπήκαν και βγήκαν από τη λωρίδα το ίδιο βράδυ.