«Δεκάδες νεκροί» από ρουκέτες στο Χάρκοβο την ώρα των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Λευκορωσία

Επίθεση στο Χάρκοβο

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομές ρουκετών από ρωσικές δυνάμεις στην ουκρανική πόλη Χάρκοβο το πρωί της Δευτέρας, δήλωσε ο σύμβουλος του γραφείου εσωτερικών της Ουκρανίας, Άντον Χεραστσένκο. Σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε .«Το Χάρκοβο μόλις δέχθηκε μαζικά πυρά από ρουκέτες. Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες»,

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ρωσικές δυνάμεις έχουν βομβαρδισεί κατοικημένες περιοχές στο Χάρκοβο. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές πως ρωσική οβίδα χτύπησε σήμερα το πρωί εργοστάσιο με παιδικά ρούχα στο Χάρκοβο, με αποτέλεσμα το κτίριο να καταστραφεί ολοσχερώς.

Σε αναρτήσεις τους στο Τwitter κάτοικοι της πόλης μιλούν για μπαράζ βομβαρδισμών κοντά σε αγορά, όπου υπάρχει άμαχος πληθυσμός, ενώ κάνουν λόγο για πτήσεις ρωσικών μαχητικών Sukhoy.

 

Το γραφείο του ουκρανού προέδρου δήλωσε νωρίτερα, ότι στόχος των συνομιλιών ήταν η άμεση κατάπαυση του πυρός και η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την Ουκρανία. Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι 16 παιδιά από την Ουκρανία σκοτώθηκαν και άλλα 45 τραυματίστηκαν στη ρωσική εισβολή. Πρόσθεσε επίσης ότι πάνω από 4.500 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και προέτρεψε τα στρατεύματα του Πούτιν να αφήσουν τα όπλα και να φύγουν.

Πρόσθεσε σε βίντεο τη Δευτέρα ότι «κάθε έγκλημα, κάθε βομβαρδισμός από τους κατακτητές φέρνει τους εταίρους μας και εμάς ακόμη πιο κοντά».