MRB: Με 13,1% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Photo: Clker-Free-Vector-Images Pixabay

Με 13,1% ποσοστιαίες μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ  του ΣΥΡΙΖΑ, στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Πρόθεση ψήφου 

Στη δημοσκόπηση της MRB τα ποσοστά  των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι: ΝΔ 35,6 %, ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, ΚΙΝΑΛ 5,7%, ΚΚΕ 4,6 %, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,5 %, ΜέΡΑ25 3,5%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2,7%,ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 20,9%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 39,9% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε ποσοστό 25,7% ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το 28,3% δεν θεωρεί κανέναν από τους δύο.

Αίτημα Κουφοντίνα

Στο ερώτημα της MRB “Να ικανοποιήσει ή όχι η Κυβέρνηση το αίτημα Κουφοντίνα” για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, το 69,8% ζητάει να μη γίνει δεκτό, ενώ το 15,5% θέλει από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημά του. Το 14,6% τοποθετείται με το «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης

Στη δημοσκόπηση παρουσιάζεται και η αξιολόγηση για τους υπουργούς, από τους πολίτες.. Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, οι πέντε πρώτοι είναι: Νίκος Δένδιας (ΥΠΕΞ), Βασίλης Κικίλιας (Υγείας), Νίκος Παναγιωτόπουλος (Αμυνας), Κυριάκος Πιερρακάκης (Ψηφιακής Διακυβέρνησης) και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Προστασίας του Πολίτη).