Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους από το φθινόπωρο

Photο: freepik

Η κυβέρνηση  διαμηνύει με πολλούς τρόπους, ότι από το φθινόπωρο σχεδιάζει να σκληρύνει τη στάση της, απέναντι  στους ανεμβολίαστους. Αφήνει δε να διαρρεύσει ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσει τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους (εστίασης και ψυχαγωγίας), όταν θα αρχίσει η σταδιακή επιδείνωση του καιρού και θα είναι αδύνατη τη χρήση των ανοιχτών χώρων.

Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι από τον Σεπτέμβριο οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς  χώρους όπως εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι θα λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους και θα μπορούν να εισέρχονται, απλώς παρουσιάζοντας στην είσοδο του καταστήματος το ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους.

Να σημειώσουμε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να κατεβάσουν το πιστοποιητικό στο κινητό τους εύκολα και σε λίγα λεπτά, μέσω του emvolio.gov.gr 

Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους

Άλλωστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Πέμπτη τόνισε  χαρακτηριστικά, “Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους” και συμπλήρωσε “Αν εμβολιαστείς δεν είσαι απόλυτα προστατευμένος από τον ιό, αλλά η πιθανότητα να αρρωστήσεις βαριά και να πεθάνεις είναι πάρα-πάρα πολύ μικρή, απειροελάχιστη. Το ίδιο δεν ισχύει για αυτούς οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι”.

Δεν εφαρμοστούν ξανά οριζόντια μέτρα 

Τέλος ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε, ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ξανά οριζόντια μέτρα αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας επειδή κάποιοι πολίτες αρνούνται να εμβολιαστούν. «Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δέλτα δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική», είπε.

Τέλος Αυγούστου οι επίσημες ανακοινώσεις 

Στα τέλη Αυγούστου αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις, όπως άφησε να εννοηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε, λοιπόν, ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει», τόνισε.