Κ. Μητσοτάκης: Το κεντρικό δίλημμα είναι σαφές “θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ για τα εθνικά θέματα, την οικονομία και τις υποκλοπές, θέτοντας παράλληλα τα εκλογικά διλλήματα και στέλνοντας μήνυμα προς διάφορους παραλήπτες «να μην αμφισβητήσουν την ενότητα και την αποφασιστικότητα μας».

Oι μόνοι που δυσαρεστήθηκαν από την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας ήταν η Τουρκία & οι έμποροι όπλων

Όσον αφορά την πρόθεση του κ. Τσίπρα, που την εκδήλωσε στην πρόσφατη συνάντηση του με Γάλλο πρέσβη, ότι «θα καταργήσει την αμοιβαία αμυντική συμφωνία εάν δεν υπάρχει -λέει- ελληνική προστιθέμενη αξία».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι μόνοι που δυσαρεστήθηκαν από αυτήν ήταν η Τουρκία και οι έμποροι όπλων και ζήτησε από τον κ. Τσίπρα «Να μας πει ευθέως ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους, παίζοντας στα ζάρια την ίδια του την πατρίδα. Γιατί κανείς πια δεν μπορεί να επικαλείται ηθικό πλεονέκτημα όταν ο ίδιος επιλέγει να αποδεικνύεται εθνικό μειονέκτημα».

«Θα ανατινάξει δηλαδή μια εθνική επιτυχία που έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ενόχλησε μόνο δύο κέντρα: την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων, που ασφαλώς δεν είχαν θέση σε μια διακρατική συνεργασία….

Από το “go back Madam Merkel” πήγε δηλαδή στο “go back Mister Macron”

Από το “go back Madam Merkel” πήγε δηλαδή στο “go back Mister Macron”. Πώς τολμά να κάνει κάτι τέτοιο, ειδικά τώρα; Να μας πει ευθέως ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους, παίζοντας στα ζάρια την ίδια του την πατρίδα. Γιατί κανείς πια δεν μπορεί να επικαλείται ηθικό πλεονέκτημα όταν ο ίδιος επιλέγει να αποδεικνύεται εθνικό μειονέκτημα» σημείωσε.

Με άλλα λόγια: εγώ σε συκοφαντώ και απόδειξε εσύ ότι δεν ισχύει η συκοφαντία μου

Για το θέμα των παρακολουθήσεων-υποκλοπών ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μπερδεύει συνειδητά νόμιμες επισυνδέσεις μιας κρατικής υπηρεσίας ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε και που είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. «Επιχειρούν να πείσουν για ποιο πράγμα άραγε; Ότι προσωπικά δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους, τη γραμματέα μου, ηθοποιούς; Ούτε καν τους πολιτικούς μου αντιπάλους; Επικαλούμενοι, μάλιστα, και λίστες υποτιθέμενων θυμάτων, χωρίς όμως να παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη. Με άλλα λόγια: εγώ σε συκοφαντώ και απόδειξε εσύ ότι δεν ισχύει η συκοφαντία μου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αντεπιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι παραδέχτηκε την ύπαρξη κακόβουλων λογισμικών επί δικής του πρωθυπουργίας του «όπου έχω βάσιμες υποψίες ότι υπήρξε παρακολούθηση και του δικού μου τηλεφώνου όπως και της οικογένειάς μου. Τα έχω πει αυτά τα πράγματα ήδη στη Βουλή και απάντηση δεν έχω πάρει ποτέ

Θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω

Το κεντρικό δίλημμα προς τους ψηφοφόρους είναι «θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω», όπως είπε και θα κληθούν να αποφασίσουν «ποιος είναι ικανός να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κρίσεις, θωρακίζοντας ταυτόχρονα την πατρίδα, αναπτύσσοντας την οικονομία και στηρίζοντας διαρκώς την κοινωνία; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικεφαλής κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ή ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ