Κυριάκος Μητσοτάκης: Συγκαλεί υπουργικό αύριο – Ξεκινά κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία

Μετά την τελετή ορκωμοσίας και παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί αύριο, Τετάρτη 27/6 στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

Στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Αυτή είναι η πρώτη από μία σειρά επισκέψεων στα υπουργεία προκειμένου να επικοινωνηθούν οι προτεραιότητες κάθε χαρτοφυλακίου.

Πρόκειται για την πρώτη εθιμοτυπική επίσκεψη του πρωθυπουργού σε υπουργείο και η επιλογή του ΥΠΟΙΚ, υπό τη νέα ηγεσία του Κωστή Χατζηδάκη, σηματοδοτεί την προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οικονομική και κοινωνική πολιτική

Κ. Χατζηδάκης: Έξι μεγάλοι στόχοι για τη νέα τετραετία

Τους έξι στόχους για την οικονομία την επόμενη τετραετία ανέπτυξε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Πελαγίδη.

Οι έξη στόχοι 

  • Να επιτευχθεί μέσος όρος ανόδου του ΑΕΠ 3% την τετραετία, που θα βοηθήσει και στην αύξηση των μισθών κατά 25%, να συνεχιστούν οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις και η στήριξη της επιχειρηματικότητας.
  • Οι προσαρμογές στο παραγωγικό μοντέλο και η αντιμετώπιση των αδυναμιών και των δομικών στρεβλώσεων 10 ετών σε εξαγωγές και εισαγωγές. Ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης με την ενίσχυση των καινοτόμων κλάδων και των εξαγωγών και η συνέχιση της μείωσης του δημοσίου χρέους.
  • Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής
  • Η υγεία του τραπεζικού συστήματος και η ενίσχυση των σχέσεων εμπιστοσύνης με τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Η συνέχιση της μείωσης των «κόκκινων» δανείων.
  • Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και των δημοσίων επενδύσεων.
  • Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας από το Υπερταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ.

Σκρέκας: Προτεραιότητα η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού

Η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού είναι προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως τόνισε ο νέος υπουργός Κώστας Σκρέκας κατά την παραλαβή του υπουργείου.

Σε ό,τι αφορά στο καλάθι του νοικοκυριού είπε ότι το εργαλείο αυτό βοήθησε στην τιθάσευση του πληθωρισμού και προσέθεσε ότι μέτρα όπως αυτό θα συνεχιστούν.αλλά πιο αναλυτικά οι ανακοινώσεις, συμπλήρωσε ο ίδιος, θα γίνουν αύριο από τον πρωθυπουργό