Ο Μάριος Φραγκούλης & Γιώργος Περρής στο Summer Theater στις 29 Ιουνίου

Ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής στο Faliro Summer

Για μία μόνο βραδιά στο Faliro Summer Theater o Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής, ενώνουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής την Πέμπτη 29.06.23 και ώρα 21.30, σε μία απολαυστική καλοκαιρινή συναυλία σε ένα εφ’ όλης της ύλης πρόγραμμα με επιλογές από το ευρύ ελληνόφωνο και ξενόγλωσσο ρεπερτόριό τους.

Τo Πρόγραμμα που θα ακούσουμε

Από “Τον εαυτό του παιδί” και το “Καρδιά Κοίτα” έως το “Caruso” και το “Je suis malade”, οι δύο διεθνείς Έλληνες τραγουδιστές παρουσιάζουν μία συναυλία με αγαπημένα τραγούδια που καθηλώνουν το κοινό. Περνώντας από τους μεγαλύτερους δημιουργούς της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού, οι δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες θα μας ταξιδέψουν σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι, χωρίς να λείπουν οι εκπλήξεις στα ντουέτα τους. Συγκίνηση, χαρά, νοσταλγία και ενέργεια σε ένα απολαυστικό πρόγραμμα που θα είναι και η μοναδική τους κοινή εμφάνιση στην Αθήνα.
Μαζί τους θα είναι  η νεαρή ερμηνεύτρια Δήμητρα Σελεμίδου, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αισθητή τη μουσική παρουσία της, τόσο με τη δισκογραφία της όσο και τις ερμηνείες της στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι.

Λίγα λόγια αλλά μεστά… για τον Μάριο Φραγκούλη

Τενόρος και ηθοποιός, γεννημένος στη Ζιμπάμπουε της Αφρικής, με καριέρα στο ελαφρό τραγούδι, το μιούζικαλ και την αρχαία τραγωδία. Ανιψιός της ηθοποιού Ρένας Βλαχοπούλου με καταγωγή από Κέρκυρα και από Κάσο, σπούδασε βιολί επί 12 χρόνια στο Ελληνικό Ωδείο και στο Ωδείο Αθηνών. Το ντεμπούτο του το έκανε σε ηλικία 11 ετών, τραγουδώντας στο μιούζικαλ του Άντριου Λόιντ Βέμπερ:‘Joseph and his amazing technicolor raincoat’. Τότε πραγματοποίησε και τη πρώτη του γνωριμία με τον Μίκη Θεοδωράκη με το ‘ Άξιων Εστί’ όπου τραγούδησε ως σολίστ σε μία παράσταση η οποία κέρδισε στο Διαγωνισμό καλύτερης Χορωδίας.

Εν συνεχεία συμμετείχε σε ακρόαση για την Υποτροφία Μαρία Κάλλας, την οποία κέρδισε. Αφού πήρε το Δίπλωμά του από την Ακαδημία Βέρντι της Ιταλίας, με τον φημισμένο δάσκαλο Κάρλο Μπεργκόντσι,  συναντά μετέπειτα  τον κορυφαίο Τενόρο Αλφρέντο Κράους, από τον οποίο ζήτησε να του διδάξει τις λεπτομέρειες της φημισμένης του τεχνικής. Το 1992 κερδίζει και δεύτερη υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, με τη βοήθεια της οποίας, συνέχισε τις σπουδές του στην περίφημη Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης. Το 1993 έλαβε μέρος σε μία μεγάλη συναυλία με παρουσιαστή τον Πίτερ Ουστίνοφ και διάσημους καλλιτέχνες όπως: Μονσεράτ Καμπαγιέ, Justino Diaz κ.α. Το 1994 κέρδισε τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό των ΗΠΑ ‘Luciano Pavarotti  και ήταν ο πρώτος Έλληνας που διακρίθηκε σε αυτό. Τέλος έχει δουλέψει ως ηθοποιός, σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές στο Λονδίνο, ενώ επί σκηνής υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία το ρόλο του Διονύσου στις ‘Βακχες’ του Ευριπίδη καθώς και τον Πουκ στο ‘Όνειρο Θερινής νύχτας’ του Σαίξπηρ με διθυραμβικές κριτικές.

Ο Γιώργος Περρής

Γεννιέται στην Αθήνα από Έλληνογαλλίδα μητέρα τη συγγραφέα Ζοέλ Λοπινό- Μαστραντώνη. Σε ηλικία μόλις 4 ετών ξεκινά μαθήματα πιάνου και στα 18 του, τον ανακαλύπτει ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος και τον πήρε μαζί του σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Λίγο αργότερα συνεργάζεται με τον Γιάννη Σπανό, την Ελένη Βιτάλη και την Ελένη Δήμου.

Στον πρώτο του δίσκο ‘Καινούργια μου μέρα’ με συνθέσεις του Στέφανου Κορκολή ο Μίμης Πλέσσας γράφει ένα τραγούδι ειδικά για αυτόν. Το τραγούδι ‘Καραβάνι’ (2006) γίνεται ένας από τους 20 διεθνείς καλλιτέχνες σε CD που εκδίδει η Γαλλική Ραδιοφωνία. Ο Μάριος Φραγκούλης τον προσκαλεί στο ‘Αθηνών Αρένα’ και συναντά επί σκηνής διάσημους διεθνείς καλλιτέχνες: Λάρα Φαμπιάν, Λούτσιο Ντάλα, Ντέμπορα Μάγιερς κ.α. Άλλες εμφανίσεις που έχει κάνει είναι: στο Λονδίνο με την Oxford Philomusica, στο θρυλικό Ryles Jazz Club της Βοστώνης, στο Κίεβο με τη συμφωνική Ορχήστρα του Κιέβου, Place des Arts του Μόντρεαλ κ.α. Το 2010 συμμετείχε στην παράσταση ‘Προμηθέας Δεσμώτης’ ερμήνευσε το ‘Πνευματικό Εμβατήριο’ σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη στο κατάμεστο αρχαίο θέατρο της Περγάμου, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Τέλος κυκλοφορεί τον  πρώτο προσωπικό γαλλικό δίσκο στον Καναδά Un souhait’, το άλμπουμ περιλαμβάνει νέα τραγούδια που έγραψαν για εκείνον μερικοί από τους σημαντικότερους Γάλλους και Καναδούς δημιουργούς όπως: Φρεντερίκ Μπαρόν, Μαρκ Ντιπρέ. Μάτ Χερκοβιτς καθώς επίσης και ένα ντουέτο με την διεθνώς καταξιωμένη Λάρα Φαμπιάν.

  • Faliro Summer Theater: Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO Μωραιτίνη 2 Παλαιό Φάληρο
  • Πληροφορίες: 210-9213310, email: falirosummertheater@gmail.com 
  • Ημέρα παράστασης: Πέμπτη 29.06.23 και ώρα: 21.30
  • Στο χώρο λειτουργούν μπαρ.
  • Τιμές εισιτηρίων : VIP 35€ – Α’ Ζώνη 30€ – Β’ Ζώνη 25€ – Γ’ Ζώνη 20€ – Ε’ Ζώνη 15€

Η ηλεκτρονική προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει: https://www.viva.gr/tickets/music/fragkoulis-perris/και στα φυσικά σημεία: Καταστήματα Nova, Public, Media Markt.