Μητσοτάκης στον Σολτς: Δεν χωρούν ίσες αποστάσεις στις τουρκικές προκλήσεις

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Olaf Scholz

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο των εργασιών της δεύτερης ημέρας της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες συναντήθηκε με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Olaf Scholz.

Οι κ. Μητσοτάκης και Scholz συζήτησαν για τη στήριξη στην Ουκρανία, και για την ενεργειακή κρίση, αλλά και την κλιμακούμενη εσχάτως τουρκική προκλητικότητα.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Καγκελάριο της Γερμανίας αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα τις παραβιάσεις, και τις υπερπτήσεις καθώς και για την επιθετική ρητορική της γειτονικής χώρας, που όπως είπε υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε στον Όλαφ Σολτς το χάρτη της “γαλάζιας πατρίδας” με το σύνολο των τουρκικών παράνομων διεκδικήσεων και ζήτησε τη στήριξη του Βερολίνου έναντι της τουρκικής παραβατικότητας.

Να σημειώσουμε, ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Αθήνα είναι ενοχλημένη με τις  ίσες αποστάσεις, που υιοθέτησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν, ζητώντας από τις δύο χώρες να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου.