Μητσοτάκης: Οι εκλογές σε 12 μήνες από τώρα – Στόχος η αυτοδυναμία της ΝΔ

O Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του, με την οποία ολοκληρώθηκε το 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ

Για μια ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε, ότι οι εκλογές θα γίνουν «σε 12 μήνες από τώρα», ενώ έθεσε σαφή στόχο την αυτοδυναμία Νέας Δημοκρατίας, στη ομιλία του, με την οποία ολοκληρώθηκε το 14ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος.

Είσοδο στην πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα

Τόνισε χαρακτηριστικά, ότι είναι εθνικός στόχος να γίνει μέσα στο καλοκαίρι η έξοδος της χώρας μας από την τελευταία φάση της ενισχυμένης εποπτείας, «για να κλείσει επιτέλους, όπως χαρακτηριστικά είπε, αυτό το τραυματικό κεφάλαιο το οποίο άνοιξε πριν από μία δεκαετία». «Και το συντομότερο δυνατόν, εντός του 2023, να πετύχουμε επιτέλους την είσοδο στην πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, ώστε με μεγαλύτερη άνεση να μπορούμε να χρηματοδοτούμε το πρόγραμμά μας» προσέθεσε.

«Τα ισχυρά κράτη είναι τα σταθερά κράτη», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι πρέπει στο κόμμα να αντιμετωπίσουν την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής «ως την τελική κάλπη η κάλπη που θα είναι ο βατήρας για τη νικηφόρα τελική ευθεία», «διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος το τιμόνι της χώρας να μένει μετέωρο». Πρόσθεσε δε ότι αυτό είναι μία «εθνική αναγκαιότητα σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς».

Ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαπίστωση πως στο διάστημα που ακολουθεί, ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί. «Και ακριβώς επειδή θα πρόκειται για την πιο απεγνωσμένη επίθεσή του, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αυτή θα είναι πιο σκληρή και πιο χυδαία από ποτέ. Θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο όσα πέτυχε η χώρα έως τώρα, αλλά τορπιλίζοντας συνολικά τη θέση της μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον» ανέφερε.

«Οι αντίπαλοί μας αναζητούν, βέβαια, το δικό τους ”κομματικό” φιλί της ζωής στην τεχνητή αναπνοή της δημαγωγίας. Όμως, είναι αλήθεια πως μέσα σε ένα βαρύ από τις οικονομικές δυσκολίες κλίμα, αυτή η τακτική γίνεται διπλά επικίνδυνη. Οι ανέξοδες υποσχέσεις ακούγονται καλά. Αλλά φυλακίζουν μυαλά. Και τότε γεννιούνται οι πλαστές προσδοκίες. Τα όμορφα λόγια, όμορφα καίγονται και οι λαϊκιστές ξεχνούν αμέσως όσα έταζαν, αφήνοντας μόνους τούς πολίτες να ζουν κάτω από τα ερείπια που έφεραν τα ψέματα. Είναι κάτι που το ζήσαμε, το πληρώσαμε, μας δίδαξε πολλά. Δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουμε. Δεν πρέπει ποτέ να το ξαναζήσουμε» προσέθεσε.

Τα ισχυρά κράτη είναι τα σταθερά κράτη

Αναφέρθηκε επίσης σε ένα μεγάλο εμπόδιο που άφησαν φεύγοντας οι λαϊκιστές, με στόχο να ναρκοθετήσουν το πολιτικό τοπίο: την απλή αναλογική, που ψήφισαν αδίστακτα και αγκαλιά τότε με την Χρυσή Αυγή.

«Ένα εκλογικό σύστημα που επικαλείται την αντιπροσωπευτικότητα για να υπονομεύσει την κυβερνησιμότητα» είπε και υπογράμμισε «ανέκαθεν υποστηρίζαμε την αυτοδύναμη Ελλάδα. Με δεδομένη όμως την περιχαράκωση των άλλων πολιτικών δυνάμεων, αυτή η προοπτική παραπέμπει αντικειμενικά πλέον μόνο στην αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία».

«Τα ισχυρά κράτη είναι τα σταθερά κράτη», είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας, ότι πρέπει στο κόμμα να αντιμετωπίσουν την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής «ως την τελική κάλπη η κάλπη που θα είναι ο βατήρας για τη νικηφόρα τελική ευθεία», «διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος το τιμόνι της χώρας να μένει μετέωρο».

Νέα Δημοκρατία είναι προοδευτικό, κεντροδεξιό κόμμα

«Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, δυναμώνει τον ενωτικό και ανανεωτικό της χαρακτήρα. Απευθύνεται στη δημόσια ζωή ως το προοδευτικό κεντροδεξιό κόμμα όπου θα συγκλίνουν όλα τα ρεύματα που αναζητούν μια χώρα με ανάπτυξη για όλους. Και θα διεκδικήσει την αυτοδύναμη κυβέρνηση, όχι ως μια απλή κομματική σκοπιμότητα, αλλά ως εθνική αναγκαιότητα για την αυτοδύναμη Ελλάδα που χρειαζόμαστε σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς» προσέθεσε.

Κλέινοντας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι έχει πρόγραμμα τετραετίας, σχέδιο 8ετίας και όραμα 10ετίας για την πατρίδα μας και κατέληξε λέγοντας «Οι πολίτες είδαν στην πράξη ότι η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό τους με το εθνικό σχέδιο για την τιμή του ρεύματος. Το ίδιο και με την αύξηση του κατώτατου μισθού. Οι νέοι είδαν μια κυβέρνηση να αναγνωρίζει ότι οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί. Είδαν οι πολίτες μια κυβέρνηση που κάνει επιτέλους κάτι για να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Κάθε κύκλος που συμπληρώνεται ανοίγει έναν άλλο. Αυτή τη νέα δυναμική τροχιά της χώρας θέλω να τη χαράξουμε μαζί».

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία ολοκληρώθηκε το 14ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος