Κ. Μητσοτάκης: Εκλογές μετά το Πάσχα – Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για αύξηση στον κατώτατο μισθό

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Με έμμεσο τρόπο έβαλε τέλος στα σενάρια εκλογών πριν το Πάσχα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, λέγοντας στους υπουργούς του ότι έχουμε πλούσιο νομοθετικό έργο που πρέπει να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς τις επόμενες εβδομάδες, καθώς θα πρέπει να πάνε στη Βουλή περίπου δεκα νομοσχέδια.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η στήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Όπως τόνισε εξάλλου στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της κυβέρνησης «προτεραιότητα έχει πάντα η στήριξη των συγγενών των θυμάτων, η οικονομική στήριξη, αλλά και η ηθική και η ψυχολογική στήριξη. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα και με τη διακριτικότητα που αυτό απαιτεί».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από όλους να είναι παρόντες στον δημόσιο διάλογο, αλλά με ενσυναίσθηση, χωρίς κανέναν συμψηφισμό ευθυνών, με ειλικρίνεια και αλήθεια, καθώς ο ίδιος και η κυβέρνηση επιθυμούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε ό,τι αφορά τις ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό, μεταφέρονται προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Σημειώνεται πως αυτές θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα, ωστόσο από την πλευρά της κυβέρνησης δεν θέλουν να δημιουργηθεί σε καμία περίπτωση η αίσθηση ότι προχωράει σε ανακοινώσεις για να αλλάξει την ατζέντα.

Δείτε την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου