Μητσοτάκης: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 25-29 – Κλείστε το ραντεβού σας!

Photo DoroT Schenk Pixabay

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το άνοιγμα πλατφόρμα για όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια, για την ηλικιακή ομάδα 25-29, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει: «Το εμβόλιο προστατεύει εμάς, τους αγαπημένους μας, όλη την κοινωνία. Κλείστε το ραντεβού σας! », σημειώνει στην ανάρτηση ο πρωθυπουργό παρακινώντας τους νέους να κλείσουν το ραντεβού τους, στο emvolio.gov.gr.

 

Σύμφωνα με τον εθνικό σχεδιασμό στο επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται το άνοιγμα της πλατφόρμας και για την ηλικιακή ομάδα 18 -24 ετών. Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, το 23,7% των Ελλήνων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Νέα ραντεβού για τα εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ανοίγει ο εμβολιασμό ότι ανοίγουν συνολικά 420.340 νέα ραντεβού για τους συμπολίτες μας, από τα οποία, τα 240.000 αφορούν το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, τα 96.300 της Johnson and Johnson και τα 84.000 το εμβόλιο της Moderna.

Επίσης  ο κ. Κικίλιας ανέφερε, ότι στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών, ο οποίος θα γίνει με τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών και θα χρησιμοποιηθεί γι’ αυτόν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson.

Τέλος σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ήδη με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί  6.463.465 πολίτες, 4.100.056 έχουν λάβει τη μια δόση και πλήρως εμβολιασμένοι είναι 2.506.621 πολίτες.