Mαίνονται οι πυρκαγιές σε Ρόδο, Κέρκυρα & Κάρυστο – Σε ύφεση η φωτιά στα Δερβενάκια Αχαΐας

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στα Δερβενάκια Αχαΐας

Συνεχίζουν να μαίνονται οι πυρκαγιές στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στην Καρύστο και στα Δερβανάκια Αχαΐας, καθώς σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις την νύχτα με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές, να παλεύουν αδιάκοπα για να τις περιορίσουν.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για όγδοη ημέρα οι πυροσβέστες στη Ρόδο, ενώ δραματική κατάσταση επικρατεί και στην Κάρυστο όπου μέσα στη νύχτα στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Πλατανιστός. Νέες αναζωπυρώσεις στην Κέρκυρα μέσα στη νύχτα άλλαξαν το σκηνικό που επικρατούσε μέχρι τα μεσάνυχτα, προκαλώντας ανησυχία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Ξεκίνησαν οι πρώτες πτήσεις των εναέριων μέσων στη Ρόδο

Στην Ρόδο κατά την διάρκεια της νύχτας δόθηκε μάχη με την φωτιά στο Γεννάδι και στο Βάτι, όπως επίσης δύσκολη ήταν η κατάσταση σε Μάλωνα και Μάσσαρι. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν ιδιαίτερα το έργο των επίγειων δυνάμεων, ενώ δημιουργούν νέες αναζωπυρώσεις.

Συνεχίζουν να μαίνονται οι πυρκαγιές στη Ρόδο

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν στην Ρόδο να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δυο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Στην περιοχή πνέουν το πρωί της Τρίτης άνεμοι τεσσάρων μποφόρ αν και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων είναι δυσμενείς με αναφορές για ισχυρούς ανέμους. Mικρά μέτωπα συνεχίζουν να υπάρχουν στα Μάσσαρα και στον Απόλλωνα με τους κατοίκους να μάχονται όλη τη νύχτα για να μην περάσει η φωτιά μέσα στα χωριά τους.

Ιδιαίτερα δύσκολη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα για την Ρόδο, αφού σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το νησί είναι σε κατάσταση συναγερμού 5.

Eντολή εκκένωσης μέσα στη νύχτα στον Πλατανιστό

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στην Εύβοια, όπου η φωτιά μαίνεται κοντά στους οικισμούς Πλατανιστός και Ποτάμι Ευβοίας. Στην Κάρυστο ανησυχία προκάλεσε το μήνυμα που στάλθηκε μέσω 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Πλατανιστός στις 01:51 τα ξημερώματα προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο.

Το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πλατανιστός, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην Καρυστό συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη, ενώ θα προστεθούν και άλλα όσο περνάει η ώρα.

Αναζωπυρώσεις στη περιοχή της Παλιάς Περίθειας στην Κέρκυρα

Νέες αναζωπυρώσεις στην Κέρκυρα

Η φωτιά συνεχίζει να καίει και στην Κέρκυρα όπου, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπήρξαν αναζωπυρώσεις στη περιοχή της Παλιάς Περίθειας, όπου υπάρχουν αρκετές τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ οι φωτία πηγαίνει προς το χωριό Λούτσες. Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, και αναμένεται να ενισχυθούν και με άλλα εναέρια μέσα.

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στα Δερβενάκια Αχαΐας

Μικρή βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα της πυρκαγιάς στα Δερβενάκια Αχαΐας, όπου και εκεί μέσα στην νύχτα σημειώθηκαν αρκετές αναζωπυρώσεις στο φαράγγι του Βουραϊκού. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω του δύσβατου τις περιοχής, αυτές αντιμετωπίστηκαν από τις επίγειες δυνάμεις, που ήταν όλο το βράδυ σε επιφυλακή. Στο Αίγιο επιχειρεί από αέρος ήδη ένα ελικόπτερο και υπάρχει πρόβλεψη και για άλλα αν απαιτηθεί από τις συνθήκες.

culpanews.gr με πληροφορίες από ertnews.gr