Γ. Μαγιορκίνης: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί μέχρι το Πάσχα

Σε λίγες εβδομάδες, όπως όλα δείχνουν, το πιστοποιητικού εμβολιασμού θα αποτελεί παρελθόν. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας σήμερα στην δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ).

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί κοντά στο Πάσχα. «Θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και την Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass», είπε.

«Άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο Σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του», παράλληλα όμως σημείωσε «μπορεί αργότερα με νέα ενδεχόμενη αύξηση των νοσηλειών, να αλλάξει και να επανέλθει».

Ωστόσο, έσπευσε να σημειώσει πως «θα αργήσουμε να δούμε μηδενισμό κρουσμάτων» και επισήμανε πως «Ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο».

«Είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη – θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας», ανέφερε.