Χρυσοχοΐδης σε Τσίπρα: Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου

yptp.gr

Απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος σε δήλωση του αναφέρει ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος και ανεξέλεγκτης δράσης μαφιόζικων συμμοριών, έδωσε o υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Για τον κ. Τσίπρα, τα παρακάτω στοιχεία σημαίνουν πως η κυβέρνηση “έχει αφήσει τη χώρα να μετατραπεί σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος και ανεξέλεγκτης δράσης μαφιόζικων συμμοριών”. Κακό πράγμα να λες ψέματα. Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου».

Μειώθηκαν οι ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα το 2010 σε σχέση με το 2015

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισύναψε πίνακα με στοιχεία για τις ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα και στην Αθήνα, όπου φαίνεται ότι oι αυτές μειώθηκαν επί ΝΔ, σε σύγκριση με την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα ανέρχονταν στις 93, ενώ το 2020 στις 73.

Η δήλωση Τσίπρα για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, γιατί όπως σημειώνει: «αυτοί που είχαν κάνει σημαία τους την τάξη και την ασφάλεια, έχουν αφήσει τη χώρα να μετατραπεί σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος και ανεξέλεγκτης δράσης μαφιόζικων συμμοριών», ενώ εξέφρασε και την βαθύτατη ανησυχία του για τις δολοφονικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών, με αφορμή την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Αστυνομική αυθαιρεσία και βία στους πολίτες, προνόμια φύλαξης σε ημέτερους παράγοντες της σόου μπιζ, και μαφιόζικες συμμορίες που δολοφονούν ανεξέλεγκτα ακόμη και δημοσιογράφους, συγκροτούν μια εφιαλτική εικόνα… Ο κος Μητσοτάκης και ο κος Χρυσοχοΐδης έχουν βαρύτατες ευθύνες για αυτή την κατάντια που ρίχνει βαριά τη σκιά της στη δημόσια ζωή. Και έχουν υποχρέωση να τις αναλάβουν εδώ και τώρα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ερευνήσει όλες τις καταγγελίες, ανεξάρτητα από που προέρχονται και πόσους υψηλά ιστάμενους αγγίζουν. Η Ελλάδα θέλουμε να είναι μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα με ισχυρό κράτος δικαίου και όχι μια χώρα υπανάπτυκτη, όπου κυβερνά ο νόμος των όπλων και της νύχτας. Η κοινωνία απαιτεί το αυτονόητο: Άπλετο φως, για να νικήσουμε το σκοτάδι που μας πολιορκεί».