Γρήγορη και νόστιμη μακαρονάδα με μανιτάρια και ελαφριά σάλτσα σκόρδου. Την φτάχνετε σε είκοσι λεπτά με έλαχιστα υλικά.
Μερίδες: 4, Χρόνος Προετοιμασίας: 5΄, Χρόνος Μαγειρέματος: 15΄
Υλικά
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια σε φέτες
- 2-3 φρέσκια κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml λευκό κρασί
- 3 κ.σ. βούτυρο
- ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- μαύρο – κόκκινο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
- θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, το οποίο το έχουμε ζεστάνει, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. βούτυρο τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο το θυμάρι και ανακατεύουμε τα υλικά για να δέσουν.
Συγχρόνως ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε αλάτι και λίγπ ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα λιγκουίνι. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν, 2 με 3 λεπτά λιγότερο, από όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία.
Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στο τηγάνι προσθέτοντας λίγο μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως ραντίζοντας με ωμό ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο μαύρο – κόκκινο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.
Tips
Για κάθε 100 γρ ζυμαρικών χρειαζόμαστε 1 λίτρο νερό. Η συνταγή μπορεί να υλοποιηθεί με οποιοδήποτε είδος ζυμαρικού.