Κυπριακές προεδρικές εκλογές: Χριστοδουλίδης & Μαυρογιάννης στον 2ο γύρο

Ανδρέας Μαυρογιάννης & Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο τέως υπουργός εξωτερικών Νικος Χριστοδουλίδης είναι ο νικητής του πρώτου γύρου των κυπριακών προεδρικών εκλογών.

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων στην Κύπρο για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι τρεις πρώτοι υποψήφιοι λαμβάνουν:

  • Ν. Χριστοδουλίδης: 32,04%
  • Α. Μαυρογιάννης: 29,59%
  • Α. Νεοφύτου: 26,11%.

Με βάση τα τελικά αποτελέσαματα, την επόμενη Κυριακή αναμένεται να αναμετρηθούν ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σημαντικό ρόλο γαι την έκβαση του αποτελάματος στο δεύτερο γύρο των εκλογών θα παίξει η στάση του Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος μένει τρίτος και είναι ο Πρόεδρος του μεγαλύτερου κοινοβουλευτικού κόμματος του ΔΗΣΥ.

Να σημειώσουμε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης προέρχεται από τον ΔΗΣΥ, οπότε θεωρείται βέβαιο πως η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων του Αβέρωφ Νεοφύτου θα στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη, και όχι τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ο οποίο στηρίζεται από το αριστερό ΑΚΕΛ.

Δεν τα κατάφερε ο Αβέρωφ – Για πρώτη φορά εκτός δεύτερου γύρου ο ΔΗΣΥ

Τεράστιος προβληματισμός στις τάξεις του ΔΗΣΥ, καθώς για πρώτη φορά από την ίδρυση της παράταξης ο ΔΗΣΥ δεν επιτυγχάνει είσοδο στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών.

Το εκλογικό αποτέλεσμα καταδεικνύει ότι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ επέλεξαν να στηρίξουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη αντί για τον Πρόεδρο του κόμματος τους και αυτό είναι κάτι που δρομολογεί εξελίξεις και φυσικά αναταράξεις στην Πινδάρου. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες τις επόμενες ημέρες στον ΔΗΣΥ ενώ ερωτηματικό αποτελεί τι θα πράξει το κόμμα την επόμενη Κυριακή.

Τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά μέχρι στιγμής. Διαμορφώνεται μια πρωτιά. Η διαδικασία εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά για εμάς και μας προκαλεί ικανοποίηση το ότι φαίνεται πως το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη πέρασε στον κόσμο και αγκαλιάζεται από αυτόν. Θα αναμένουμε όμως το αποτέλεσμα για να τοποθετηθούμε συνολικά, σημείωσε ο συνεργάτης του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Σήμερα μίλησε ο λαός, η ετυμηγορία του είναι σαφής και με τιμά, δήλωσε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. «Σας κοιτώ στα μάτια και σας ζητώ αυτή τη μάχη να τη δώσουμε μαζί», είπε και πρόσθεσε ότι από αύριο το πρωί θα έχει επαφές με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου.