Β. Κικίλιας: Η Ελλάδα στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ στον αριθμό εμβολιασμένων

ema.europa.eu/en

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλια τόνισε ότι ο εμβολιασμός τόσο των μονίμων κατοίκων των νησιών μας, όσο και των εποχικών εργαζόμενων στον τουρισμό προχωρά με ταχείς ρυθμούς.

Η κυβέρνηση ανοίγει τη χώρα στον κόσμο με ασφάλεια

Ειδικότερα για το πρόγραμμα εμβολιασμού στον τουρισμό, ο κ. Κικίλιας είπε πως ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας και είναι συνυφασμένος με την ίδια τη ζωή των Ελλήνων. «Η κυβέρνηση ανοίγει τη χώρα στον κόσμο με ασφάλεια. Γι’ αυτό και με ταχύτητα προχωρά ο εμβολιασμός κατοίκων στα νησιά και εργαζομένων στον τουρισμό», σημείωσε.

Επαναλαμβάνοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού, ο κ. Κικίλιας είπε πως δεν πρόκειται να κάνουμε κανέναν συμβιβασμό σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια. «Θέλουμε να προστατεύσουμε τόσο τους κατοίκους των νησιών όσο και τους τουρίστες» είπε, και τόνισε πως φέτος είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι, καθώς, εκτός από τα εμβόλια, έχουμε ενισχύσει τις δομές των νησιών μας.

Στην 4η θέση η Ελλάδα μεταξύ των «27»

Όσον αφορά τα νεότερα επιδημιολογικά στοιχεία ο υπουργός υγείας σημείωσε εότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος, μέχρι χθες, ήταν 2.040 επιβεβαιωμένα κρούσματα τη μέρα, ενώ ο ο μέσος όρος των κρουσμάτων, έπεσε κάτω από τα 40 έτη. Ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί σταθερά κάτω από το 4%.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η χώρα μας βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ στον αριθμό εμβολιασμένων ανά 100.000 κατοίκους, βάση των στοιχείων του Our World in Data. Επιπλέον, με ποσοστό 16,1% η Ελλάδα κατατάσσεται 5η στον αριθμό πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Τέλος τόνισε πως έχουν πραγματοποιηθεί  4.554.868 εμβολιασμοί, ενώ σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4.615.000, ενώ 1.700.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Δείτε την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας