Η Αθήνα απαντά στον χάρτη πρόκληση του Μπαχτσελί – Δείχνει μέχρι & την Κρήτη τουρκική

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις. Την σκυτάλη πήρε χθες ο κυβερνητικός εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρουσίασε χάρτη που απεικόνιζε το μισό Αιγαίο και την Κρήτη στην επικράτεια της Τουρκίας.

Για «ιδιαίτερα επιθετική, προκλητική και καταδικαστέα ενέργεια» κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές από την Αθήνα σχολιάζοντας τη δημόσια ανάρτηση χάρτη.

Ειδικότερα οι διπλωματικές πηγές σημειώνουν: «Η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απολυτά καταδικαστέα»,

Και προσθέτουν: «Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκιά της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μπαχτσελί φωτογραφήθηκε με τον εν λόγω χάρτη κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την εθνικιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι», όταν οι τελευταίοι δώρισαν στον Μπαχτσελί, πίνακα με χάρτη, που δείχνει την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ως τμήμα της Τουρκίας.

Ο Μπαχτσελί, που συγκυβερνά με τον Ερντογάν ως εταίρος, είναι γνωστός για τις επιθέσεις κατά της  Ελλάδας, με εθνικιστικά παραληρήματα.