GPO: Προβάδισμα 9,2 % της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Photo: mohamed Hassan Pixabay

Η ΝΔ συνεχίζει να προηγείται με 9,2% του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το Οικονομικό Βαρόμετρο του Ιανουαρίου 2022 της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του powergame.gr.

Η κυβέρνηση παρά τις απώλειες, που καταγράφονται και προέρχονται, τόσο από την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να τα διαχειριστεί την πρόσφατη κακοκαιρία, όσο και με τη συνεχιζόμενη πανδημική κρίση και το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά, βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκοπικά το κυβερνών κόμμα, αυτή τη χρονική περίοδο καταγράφει το χαμηλότερο  ποσοστό 31,2%, έχοντας χάσει  τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες  από τον Σεπτέμβριο του 2021 όταν βρισκόταν στο 35,2%.

Πρόθεση ψήφου 

Στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με την έρεαυνα, η ΝΔ προηγείται με 31,2% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22%. Στην τρίτη θέση είναι το ΚΙΝΑΛ το οποίο βρίσκεται σταθερά πάνω από τις 10 μονάδες στο 14,4%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,2% ,η Ελληνική Λύση με 3,9 το ΜέΡΑ25 με 3%.%, στο όριο εισόδου στην Βουλή.

Ευθύνες στην Κυβέρνηση για τους χειρισμούς στην κακοκαιρία

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει ευθύνες για τη διαχείριση της κακοκαιρίας από τον κρατικό μηχανισμό οι πολίτες με μεγάλη πλειοψηφία 83% (67,6% σίγουρα ΝΑΙ & 19,7% μάλλον ΝΑΙ) , αποδίδουν ευθύνες στην Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην προκειμένη περίπτωση.

Οχι σε πρόωρες εκλογές

Η πλειοψηφία των πολιτών δεν επιθυμεί τις πρόωρες εκλογές που πιθανόν να εξυπηρετούν πρόσκαιρες πολιτικές σκοπιμότητες. Η έρευνα καταγράφει ότι το 60,1% δεν επιθυμεί την παραίτηση της Κυβέρνησης και την πρόωρη προσφυγή σε εκλογική αναμέτρηση,ενώ το 38,5% των πολιτών τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Η οικονομία προνομιακό πεδίο για τον Κ. Μητσοτάκη

Παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική αβεβαιότητα, τα ζητήματα της οικονομίας αποτελούν προνομιακό πεδίο για τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος υπερέχει με ποσοστό 45%, έναντι  του Αλέξη Τσίπρα με ποσόστο 25,4 στην τρίτη θέση. Να σημειώσουμε ότι στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο “κανένας” με 27%.

Δείτε εδώ ολόκληρη την έρευνα της GPO/Powergame.gr