Eurostat: Στο 9,4 % ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο στην Ελλάδα

pixabay

Στο 9,4% σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο από 8%, που βρισκόταν τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Eurostat. Την ίδια ώρα στην ευρωζώνη έφτασε το 7,5%.

Ειδικότερα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή συνέχισε την ανοδική του πορεία φτάνοντας στο 9,4%, έναντι της αρνητικής επίδοσης -1,1%, τον Απρίλιο του 2021.

Να σημειώσουμε, ότι τον Μάρτιο του 2022 ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 8%, ενώ τον Φεβρουάριο αυξήθηκε κατά 6,3%, τον Ιανουάριο κατά 5,5% και τον Δεκέμβριο κατά 4,4%.

Ο πληθωρισμός στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 1,4 μονάδες μέσα σε έναν μόλις μήνα και πλέον βρίσκεται 2 μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η άνοδος τιμών στην Ελλάδα ήταν η 6η πιο ταχεία στην Ευρωζώνη.

Να υπενθυμίσουμε, ότι τον Μάρτιο σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), η άνοδος του ελληνικού εναρμονισμένου δείκτη ήταν 8,9%, έναντι 8% που έδινε η Eurostat. Αυτό σημαίνει, ότι τα στοιχεία της ελληνικής υπηρεσίας για τον Απρίλιο, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, ενδεχομένως θα δείξουν τον πληθωρισμό της χώρας κοντά σε 2ψήφιο ποσοστό.