Κλιμακώνει την ένταση ο Ερντογάν: Θέλει να καταγγείλει την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ

Turkish President Recep Tayyip Erdoğan / Turkish Presidency via Twitter.

Σε διπλωματική αντεπίθεση σχεδιάζει να προχωρήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς όπως αναφέρει σήμερα σε πρωτοσέλιδό της, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, ο Τούρκος πρόεδρος στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα καταγγείλει την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών.

Με τίτλο «Απόβαση με ντοκουμέντα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ», η Sabah σημειώνει ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα δημοσιοποιήσει σε όλα τα μέλη της Συμμαχίας “υποτιθέμενα ντοκουμέντα” που θα δείχνουν, ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων με την στρατιωτικοποίηση των νησιών και τις επισκέψεις ελλήνων αξιωματούχων σε αυτά. Η Sabah κάνει λόγο για «προκλητικές επισκέψεις του υφυπουργού Άμυνας της Ελλάδας» υποστηρίζοντας, ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η Τουρκία προσπαθεί να δείξει στον τουρκικό λαό ότι πάει δυνατή στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, καθώς αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της.

Από τη μια έχει δεχτεί ισχυρές πιέσεις από τις μεγάλες δυνάμεις, όπως τη Βρετανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τη  Γερμανία να ρίξει τους τόνους και να μην προχωρά σε προκλητικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας και από την άλλη τα οικονομικά προβλήματα διογκώνονται. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ είναι πολύ πιθανόν εντός του Ιουλίου ο Ερντογάν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

culpanews.gr με πληροφορίες από: skai.gr