Ερντογάν: Πρωτοφανής παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας – Δίνει οδηγίες στους Έλληνες τι να ψηφίσουν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν / AA

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν. Μετά τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τώρα επιχειρεί να παρέμβει και στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του στο Ινστιτούτο Πολέμου του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας ανέφερε: «Ελπίζω ότι ο λαός της Ελλάδας θα δώσει δημοκρατικά το απαραίτητο μήνυμα και το μάθημα στη κυβέρνησή του» και συνέχισε, προειδοποιώντας ότι η ελληνική κυβέρνηση «θα κυνηγήσει περιπέτειες που θα καταλήξουν σε καταστροφή για αυτούς»

Όπως υποστήριξε ο Ερντογάν, «είναι γεγονός ότι ο γείτονάς μας στο Αιγαίο δεν βρίσκεται σε θέση αντίστοιχη σε εμάς πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά. Για το λόγο αυτό, η Ελλάδα έχει μια θέση όπως της αξίζει στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας».

Ειδικότερα, ο Ερντογάν, σύμφωνα πάντα με το ΚΥΠΕ, τόνισε: «Σε όσους μας επιτίθενται μας συνέχεια στον εναέριο χώρο μας, δίνουμε το απαραίτητο μάθημα εκεί που πρέπει κυρίως με την πολεμική μας αεροπορία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Kανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι θα προστατεύσουμε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας στη Δύση, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και αξιοποιώντας πλήρως τις ευκαιρίες που μας δίνουν οι διεθνείς συμφωνίες».

Η απάντηση  της Αθήνας στην τοποθέτηση του Προέδρου της Τουρκίας

Απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Προέδρου της Τουρκίας σημείωσε: «Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα» 

Ο κ. Οικονόμου κατέληξε «Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την Πατρίδα τους.

Είναι προφανέστατο ότι οι επιτυχίες του Πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει. Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο».