Επεισόδια από τους κουκουλοφόρους στο κέντρο της Αθήνας – Έσπασαν το μνημείο για τα θύματα της Marfin [Photos]

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στο τέλος της μεγάλης συγκέντρωσης για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και στο περιθώριο των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα αλλά και στο χώρο των Προπυλαίων, όπου οι κουκουλοφόροι πέταξαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις πέτρες και μολότοφ. Αγνωστοι έριξαν στύλους προκαλώντας εκτεταμένες φθορές σε καταστήματα, σπάζοντας τζάμια. .  Σημειώνεται πως νωρίτερα η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 7 ατόμων και έγιναν 13 προσαγωγές για φωτοβολίδες, πέτρες, ρόπαλα.

Ενα φορτηγάκι που βρισκόταν παρκαρισμένο στην Παλιά Βουλή έγινε στόχος των κουκουλοφόρων, οι οποίοι το πυρπόλησαν. Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και η φωτιά δεν επεκτάθηκε.

Αναζητούν για μια ακόμη φορά επανάληψη των γεγονότων του 2008

Για μια ακόμη φορά το Κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μέσα από απρόκλητες καλά οργανωμένες επιθέσεις κουκουλοφόρων που αναζητούν για μια ακόμη φορά επανάληψη των γεγονότων του 2008.

Ακραία στοιχεία “ένθεν και ένθεν” κρυπτόμενοι πίσω από τους διαδηλωτές μετατρέψαν σε πράξη την τοξικότητα και την αθλιότητα που μεταδίδεται εδώ και μέρες μέσα από το διαδίκτυο, από συγκεκριμένα κόμματα της αντιπολίτευσης, που μιλούν για δολοφόνους – μαλιστα και μέσα στη Βουλή- δείχνοντας με το δάχτυλο την κυβερνητική παράταξη.

Εσπασαν το μνημείο για τα θύματα της Marfin

Χαρακτηριστικό παράδειγμα γαι μια ακομη φορά ο βανδαλισμός του μνημείου των νεκρών της Μαρφίν έρχεται να δείξει το μέγεθος της υποκρισίας αυτής. Πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που οι νεκροί της Μαρφίν οφείλονται σε αυτούς ακριβώς του μπαχαλάκηδες και τους ακροδεξιούς οι οποίοι έκαναν σημαία τους την αντισυστημικότητα για να εισέλθουν οι ίδιοι στο κοινοβούλιο είτε με τον μανδύα κομμάτων είτε ως στελέχη άλλων κομμάτων.