“Εκτός ελέγχου” τα τουρκικά ΜΜΕ – Κάνουν λόγο για σενάρια εισβολής σε ελληνικά νησιά

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από τα τουρκικά ΜΜΕ, φτάνοντας μάλιστα να μιλούν και για σενάρια εισβολής σε ελληνικά νησιά. Συγκεκριμένα ο πολιτικός αναλυτής Χακάν Μπαϊράκτσι στο CNN Turk, παρουσία του διευθυντή της εφημερίδας Hurriyet Αχμέτ Χακάν – ο οποίος δεν αντέδρασε στους παραλογισμούς – έκανε λόγο για εισβολή σε ελληνικά νησιά.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο Χακάν Μπαϊράκτσι ανέφερε χαρακτηριστικά «Ας πάρουμε μερικά ελληνικά νησιά, να καταρρεύσει η πολιτική της Ελλάδας και των ΗΠΑ».

Την συζήτηση ξεκίνησε ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet Αχμέτ Χακάν, αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ λέγοντας «Μήπως η Ελλάδα γίνεται η πολιτεία των ΗΠΑ; Γιατί το λέμε αυτό; Διότι φαίνεται πως υπάρχει σχέδιο των ΗΠΑ που εκτελείται μέσω της Ελλάδας. Υπάρχουν σχεδόν 10 βάσεις και ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε “ποιον θέλουν να απειλήσουν με τόσες βάσεις που χτίζουν.»

Στην συνέχεια ο αναλυτής  είπε: «Ίσως  να μην έχουν υπολογίσει κάτι. Η Τουρκία για να αντιμετωπίσει αυτή το ρεζιλίκι, μπορεί να κάνει μια επιχείρηση εδώ, να ρίξει μια σφαλιάρα, να κάνει απόβαση σε δυο νησιά εδώ και να πει πως “εγώ δεν είμαι επιθετική χώρα”, τότε να ρεζιλευτεί η ελληνική εξωτερική πολιτική θα καταρρεύσει και η πολιτική των ΗΠΑ. Επιπλέον στην εσωτερική πολιτική θα πει πως “δεν επιτέθηκα στην Ελλάδα” απλά της έδωσα μήνυμα πως αν συνεχίσεις την επιθετική πολιτική εγώ θα κάνω αυτά.»

Οι δημοσιογράφοι που παρεβρέθησαν στη συζήτηση, όπως ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet Αχμέτ Χακάν και οι άλλοι, όχι μόνο δεν αντέδρασαν στις απίστευτες θεωρίες του Μπαϊρακτσί, αλλά ουσιαστικά συμφώνησαν με την ακραία ρητορική του αναλυτή, που έρχεται σε “ευθεία γραμμή” με αυτή της κυβέρνησης Ερντογάν.