Έκτος ελέγχου η φωτιά – Πέρασε την Εθνική οδό στα διόδια Αφιδνών

Εκτός ελέγχου η φωτιά που έχει φτάσει την Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Γύρω στις 22:00 πέρασε από την απέναντι πλευρά στο ύψος των Αφιδνών. Ο αέρας έχει δυναμώσει μεταφέροντας διάσπαρτες εστίες φωτιάς και κάνοντας ιδιαίτερα δύσκολο το έργο περιορισμού της φωτιάς.

Πριν λίγο το μέτωπο της φωτιάς είχε φτάσει στη Δροσοπηγή και το Κρυονέρι, μετά την αναζωπύρωση που σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης, στους πρόποδες της Πάρνηθας. Οι φλόγες κατευθύνονται προς Ιπποκράτειο Πολιτεία για την οποία δόθηκε εντολή εκκένωσης.

Η κατάσταση εξελίσσεται σε εφιάλτη, καθώς οι φλόγες είναι τεράστιες και είναι σχεδόν αδύνατον να ελεγχθούν.

Η Νέα Οδός, με ανακοίνωσή της, ενημερώνει πως λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και έπειτα από εντολή της τροχαίας, πραγματοποιείται ολική διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων.

Η Νέα Οδός διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της τροχαίας. Παράλληλα, η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε όλους τος δρόμους που οδηγούν προς την περιοχή.

Εντολή εκκένωσης, μετά τη Δροσοπηγή, νωρίτερα δόθηκε και για Κρυονέρι, Αφίδνες, Κοκκινόβραχο, Ιπποκράτειο Πολιτεία. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Από την Πολιτική Προστασία εστάλη μήνυμα από το 112 προς τις παραπάνω περιοχές καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες, εκκενώστε τώρα προς Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας».