Εκπρόσωπος ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων: Κέντρο διοίκησης της Χαμάς κάτω από νοσοκομείο

Ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος Daniel Hagari δείχνει ότι είναι το σπίτι όπως ισχυρίζετε ενός ανώτερου ναυτικού διοικητή της Χαμάς που βρίσκεται δίπλα σε ένα σχολείο στη Γάζα. Photo credit: IDF SPOKESPERSON'S UNIT

Ο εκπρόσωπος ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων IDF Daniel Hagari αποκάλυψε αργά το βράδυ της Δευτέρας 13/11 σε ένα υπόγειο κάτω από το Νοσοκομείο Rantisi βρέθηκε κέντρο διοίκησης της Χαμάς που όχι μόνο περιείχε γιλέκα αυτοκτονίας, χειροβομβίδες και διάφορα όπλα, αλλά και ενδείξεις, όπως μπιμπερό, ότι η Χαμάς είχε κρατούσε Ισραηλινούς ομήρους εκεί.

«Η Χαμάς κρύβεται μέσα σε νοσοκομεία. Σήμερα, το αποκαλύπτουμε σε όλον τον κόσμο», υποστήριξε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχουν στοιχεία και πληροφορίες ότι τρομοκράτες της Χαμάς επέστρεψαν απευθείας στο νοσοκομείο, μετά τις επιθέσεις τους και τις μαζικές δολοφονίες Ισραηλινών στις 7 Οκτωβρίου.

Ένα βίντεο που δείχνει το υπόγειο του νοσοκομείου, αποκάλυψε μια τοποθεσία αποσυνδεδεμένη από την υπόλοιπη ιατρική εγκατάσταση, όπου φυλάσσονταν οι σημαντικές αποθήκες τρομοκρατικών εκρηκτικών και οπλισμού.

O Daniel Hagari έδειξε επίσης μια μοτοσυκλέτα με τρύπα από σφαίρα στο εσωτερικό της και αντικείμενα που συνδέονται με έναν από τους ομήρους στην περιοχή της μοτοσυκλέτας. Μία από τις καρέκλες έδειξε σχοινιά και άλλα αντικείμενα που έδειχναν ότι ένας όμηρος είχε κρατηθεί εκεί.

Βρέθηκαν ένα μπιμπερό και άλλα βρεφικά υλικά τα οποία, σύμφωνα με τους Ισραηλινό Στρατό, συνδέονταν με ένα μωρό όμηρο. Υπήρχαν επίσης αυτοσχέδιες τουαλέτες, για τις οποίες η Χάγαρη είπε ότι ήταν υποδομές για τη κράτηση ομήρων.

Τέλος, είπε ότι δεν ήταν σίγουρος εάν οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν την εκκένωση για να διαφύγουν ή χρησιμοποίησαν πρόσθετα δίκτυα υπόγειων σηράγγων.

culpanews.gr με πληροφορίες από Jerusalempost