Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ/Pulse: Με 10 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Hand photo created by freepik - www.freepik.com

Με 10 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, σύμφωνα με τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse, για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Να σημειώσουμε, ότι παρά τη δυσαρέσκεια των πολιτών που καταγράφεται στη δημοσκόπηση, για τη διαχείριση της κακοκαιρίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για μια ακόμη φορά, δεν εισπράττει δημοσκοπικά οφέλη.

Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 14,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3% και οι Έλληνες με 1,5%. Υψηλό ποσοστό της τάξεως του 8,5% συγκεντρώνουν οι αναποφάσιστοι και όσοι απάντησαν «άλλο» με ποοστό 6,5%.

Συντριπτική η παράσταση νίκης για τη ΝΔ

Στην παράταση νίκης συντριπτική είναι η υπεροχή του κυβερνώντος κόμματος έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς προηγείται κατά 45%. Στην ερώτηση “ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο”, το 56% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δήλωσε «ΝΔ», το 21% «ΣΥΡΙΖΑ», το 12% «άλλο» και το 11% «δε γνωρίζω-δεν απαντώ».

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 15 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας το 38% έναντι 23% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Κανένας από τους δύο»απάντησε το 34% των ερωτηθέντων και 5% είπαν «Δε γνωρίζω/Δεν απαντώ».

Ο Μητσοτάκης εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο 

Στην ερώτηση “ποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο“, το 26% του δείγματος απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακουλουθούν με 23% ο “κανένας”, με 22% ο Νίκος Ανδρουλάκης και τελευταίος ο Αλέξης Τσίπρας με 20%.

Μεγάλη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς στην κακοκαιρία

Στην ερώτηση πόσο ικανοποιητικά αντιμετωπισε η πολιτεία την κακοκαιρία “Ελπίς” το 72%των πολιτών (59% ελάχιστα έως καθόλου και 13% λίγο), θεωρεί ότι η Πολιτεία δεν αντιμετώπισε ικανοποιητικά την κακοκαιρία, ενώ μόλις το 16% μέτρια, 5% αρκετά και 2% πολύ.

Η ταυτότητα της έρευνας

Η έρευνα της Pulse είναι πανελλαδική και έγινε τηλεφωνικά με τη χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. Το διάστημα συλλογής στοιχείων της α’ έρευνας ήταν 22-24 Ιανουαρίου 2022 κι έγινε σε δείγμα 1.504 ενηλίκων, ενώ η β’ έρευνα διενεργήθηκε το διάστημα 26-29 Ιανουαρίου 2022 και το συμμετείχαν 1.308 ενήλικοι

Δείτε εδώ αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης ΣΚΑΙ/PULSE