Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 11% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Photo: mohamed Hassan Pixabay

Προβάδισμα 11 μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε από της 20 έως 25 Νοεμβρίου σε ένα δείγμα 4.012 πολιτών. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 35% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει στο 10%, το ΚΚΕ στο 5,5%, η Ελληνική Λύση στο 4% και το ΜέΡΑ25 στο 3%. Οι αναποφάσιστοι μειώνονται στο 9,5% και άλλο κόμμα επιλέγει το 7,5%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης με μεγάλη διαφορά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει με μεγάλη διαφορά να παραμένει ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με 40%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στο 24%. Κανέναν από τους δύο απαντά το 32%.

Το 48% των ανεμβολίαστων δεν πείθετε με τίποτα να αλλάξει γνώμη

Στην ερώτηση “ποιος τρόπος μπορεί να σας πείσει να εμβολιαστείτε” το 48% από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, δηλώνουν ότι τίποτα δε θα τους αλλάξει τη γνώμη, ενώ το 25% απαντά ότι ίσως πειστούν με περισσότερη ενημέρωση από γιατρούς/επιστήμονες. 3% λέει ότι ίσως το κάνουν αν το προτείνουν ιστοσελίδες και μέσα που εμπιστεύονται και ένα 3% δηλώνει ότι μπορεί να πειστεί με τη λήψη περισσότερων περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

6 στους 10 θέλουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Το 56% (περίπου 6 στους 10) εμφανίζονται θετικοί στην εφαρμογή επιπλέον περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους, με το 44% του δείγματος να απαντά «σίγουρα ναι» και το 12% «μάλλον ναι», ενώ το 30% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά (18% λέει «σίγουρα όχι» και το 12% «μάλλον όχι»), ενώ το 14% δεν παίρνει θέση (δεν γνωρίζει/δεν απαντά).

Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝ.ΑΛ υπέρ της λήψης νέων περιοριστικών μέτρων σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Σχετικά με κομματική τους προέλευση, οι ψηφοφόροι του ΚΙΝ.ΑΛ. τάσσονται υπέρ της λήψης νέων περιοριστικών μέτρων σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, σε ποσοστό 77% και ακολουθούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ με 73%. Από την άλλη, χαμηλά είναι τα ποσοστά και στους ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσης, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του Μέρα25 με 46%, 45%, 44% και 43% αντίστοιχα.

Δείτε εδώ την πλήρη δημοσκόπηση της PULSE/ΣΚΑΙ