Δημοσκόπηση GPO: Στο 36,6% η ΝΔ – Μία μονάδα πάνω από το ΠΑΣΟΚ 11,9% ο ΣΥΡΙΖΑ 12,9%

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι των υπολοίπων κομμάτων, αλλά με πτώση έναντι του ποσοστού με το οποίο κέρδισε τις εκλογές του Ιουνίου, όπως και «ντέρμπι» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση,  δείχνει η μεγάλη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Πρόθεση ψήφου 

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,6% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 12,9%, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 11,9%, ΚΚΕ 8,5%, Ελληνική Λύση 5,4%, Σπαρτιάτες 3,5%, Νίκη 2,5% και Πλεύση Ελευθερίας 2,3%.

Πρώτος με διαφορά ο Μητσοτάκης, χαμηλά ο Κασσελάκης για την πρωθυπουργία

Το 48% θεωρεί καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 13,8% τον Νίκο Ανδρουλάκη και μόλις το 12,1% τον Στέφανο Κασσελάκη.

Δημοφιλέστερος πολίτικος αρχηγός είναι ο Κ.Μητσοτάκης

Δημοφιλέστερος πολίτικος αρχηγός είναι ο Κ. Μητσοτάκης. Ακολουθεί δεύτερος ο Δ. Κουτσούμπας, τρίτος ο Ν. Ανδρουλάκης, τέταρτη η Ζ. Κωνσταντοπούλου και πέμπτος ο Στ. Κασσελάκης, λίγο πιό πάνω από τον Κ. Βελόπουλο.

Μόλις το 6,1% θεωρεί, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αριστερός

Μόνο το 6,1% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ιδεολογικά είναι αριστερός. Το 17,4% απαντά κεντροαριστερός, το 15,6% κεντρώος, το 17% κεντροδεξιός και το 14,3% δεξιός ενώ 20,2% απαντά τίποτα από τα παραπάνω.

Στο 43,8% οι θετικές γνώμες για την κυβέρνηση – H ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες

Tο 54,4% των πολιτών κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης  μετά τις εκλογές ενώ το 43,8% την κρίνει θετικά. Το 55,5% θεωρεί ότι η ακρίβεια είναι  το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Star.