Δημοσκοπήσεις ΜRΒ & Pulse: Σταθερά διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ – Μικρή μείωση της διαφοράς

Photo: Clker-Free-Vector-Images Pixabay

Δύο νέες δημοσκοπήσεις, της MRB για Λογαριασμό του Star και της Pulse για τον  ΣΚΑΪ, προσπαθούν να αποτυπώσουν την πολιτική εικόνα της χώρας μετά την πολιτική αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Όπως προκύπτει και από τις δύο μετρήσεις, η ΝΔ διατηρεί διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεπερνά το 11%, με αναγωγή επί των εγκύρων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, της MRB, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον στις 11,2 ποσοστιαίες μονάδες. Να σημειώσουμε, ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας  εταιρείας, η διαφορά βρισκόταν στις 11,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,9% έναντι 26,7% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 7,6%, ΚΚΕ με 5,3%, Ελληνική Λύση με 4,3%, ΜέΡΑ25 με 3,9%, Έλληνες για την Πατρίδα 2,0%,Πλεύση Ελευθερίας 1,2%, Χρυσή Αυγή 1,1%, άλλο κόμμα 3,2% και δεν έχω αποφασίσει/δεν απαντώ 6,6%

MRB: Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Παράσταση νίκης: H ΝΔ προηγείται με διαφορά 39 ποσοστιαίων μονάδων

Όσον αφορά την παράσταση νίκης (ποιο κόμμα θα νικήσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές), οι ερωτηθέντες θεωρούν με ποσοστό 52,9% ότι η ΝΔ θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές, ενώ μόλις 13,8% ο ΣΥΡΙΖΑ.

MRB, παράσταση νίκης

 

Pulse: 11,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Στη μέτρηση της Pulse, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ λαμβάνει 34,5% έναντι 24% για τον ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 4,5%, ΜέΡΑ25 με 3% και Έλληνες 1,5%.

Δημοσκόπηση Pulse

14 μονάδες υπέρ του Μητσοτάκη η διαφορά στην καταλληλότητα 

Στο ερώτημα ποιον “θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό”, οι ερωτηθέντες απαντούν  τον Κυριάκο Μητσοτάκη με 40%, έναντι 42% στην προηγούμενη έρευνα στις 5 – 7 Ιουλίου, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα το 26%, ένατι 24% στην προηγούμενη έρευνα.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-22092021-FINAL-21

Το 36,2% κρίνει θετικά την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Στην ερώτηση της ΜRB/Star, πως κρίνουν οι πολίτες τις εμφανίσεις των δύο πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ,  το 36,2% κρίνει σίγουρα ή μάλλον θετικά την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη, έναντι 33,1% που κρίνει σίγουρα ή μάλλον θετικά την εμφάνιση του κ. Τσίπρα.

MRB Star αξιολόγηση εμφάνισης στη ΔΕΘ

Δείτε αναλυτικά τις δημοσκοπήσεις: MRB/Star & Pulse/ΣΚΑΙ