Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα παρέμβει στην υπόθεση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία αρχείου

Αμεση ήταν η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός, πρόκειται να κάνει δημόσια παρέμβαση για το θέμα την Δευτέρα.

Απόφαση του πρωθυπουργού, όπως τονίζει το Μαξίμου είναι να χυθεί φως στην υπόθεση, ενώ έχει δοθεί εντολή να ενημερωθεί πλήρως ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις χθεσινές προσπάθειες του κ. Γεραπετρίτη να μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο και να του μεταφέρει τις πληροφορίες που έχει η κυβέρνηση για την υπόθεση δεν υπήρξε ανταπόκριση. Πλέον, θα κληθεί από τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη για να ενημερωθεί αναλυτικά για το πώς προέκυψε η εισαγγελική άδεια για παρακολούθηση του.

Πρωθυπουργός στο Βήμα: Οφείλω μία συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός με δήλωσή του στο «Βήμα της Κυριακής» κάνει λόγο για «μέγα και ασυγχώρητο λάθος» για το οποίο «δεν είχα ενημερωθεί», ενώ κάνει και αναφορά προσωπικά στον κ. Ανδρουλάκη: «Οφείλω μία συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη», λέει ο κ. Μητσοτάκη.

Μάλιστα χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε, πως η κυβέρνηση θα απαντήσει θετικά σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.

Παράλληλα, συναινεί και στη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, καλώντας ωστόσο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να παραστεί προσωπικά, αυτή τη φορά.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημέρωσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί.

Σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.

Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά».