Daliland: Η ζωή του Νταλί στο Σινεμά

Την Πέμπτη στις 2 Νοεμβρίου αναμένουμε με αγωνία στις αίθουσες των σινεμά την ταινία: ‘Daliland’. Η ταινία αποκαλύπτει τα  τελευταία χρόνια του θυελλώδους γάμου του ιδιοφυούς Σαλβαδόρ Νταλί και της τυραννικής συζύγου του Γκαλά, ο φαινομενικά ακλόνητος δεσμός τους αρχίζει να σπάει.

Η υπόθεση Daliland

Τοποθετημένο στη δεκαετία του 1970 στη Νέα Υόρκη και την Ισπανία, το Daliland αφηγείται μέσα από τα μάτια του James (Briney), ενός νεαρού βοηθού γκαλερίστα της Νέας Υόρκης, που θέλει να ανελιχθεί στον κόσμο της τέχνης και βοηθά τον εκκεντρικό και ανισόρροπο Νταλί να προετοιμαστεί για μία μεγάλη έκθεση.

Ο James καταλήγει βυθισμένος στον αντισυμβατικό κόσμο του μποέμ τρόπου ζωής του Νταλί και του παράξενου γάμου του με την κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερη  γυναίκα του Γκάλα. Μετά την έκθεση και με σημάδια αυξανόμενης πίεσης στον δεσμό μεταξύ του Νταλί και της Γκάλα, ο Τζέιμς ακολουθεί τον Νταλί στην Ισπανία όπου ο ζωγράφος πεθαίνει αργότερα.

Οι συντελεστές

To Daliland είναι μία Αμερικάνικη βιογραφική ταινία του 2022 σε σκηνοθεσία της Mary Harron, η οποία παλαιότερα είχε σκηνοθετήσει την ταινία ‘American Psycho’. Βασίζεται στην αληθινή ιστορία του σουρεαλιστή ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί και του καταιγιστικού γάμου του, με τη μούσα και σύζυγό του Γκαλά, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Στη ταινία πρωταγωνιστούν οι Ben Kingsley, Barbara Sukowa, Christopher Briney, Rupert Graves, Alexander Beyer, Andrja Pejic, Suki Waterhouse, Ezra Miller.

To Daliland έκανε παγκόσμια πρεμιέρα, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο 2022 και κυκλοφόρησε στην Αμερική από την Magnolia Pictures.

  • Διάρκεια ταινίας: 97’ λεπτά.
  • Πρεμιέρα ταινίας Daliland : Πέμπτη 11.23

Δείτε το trailer εδώ: