Bitcoin: Ξεπέρασε το “φράγμα” των $50.000

Photo: Pete Linforth / Pixabay

Ξεπέρασε το “φράγμα” των $50.000 το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα, το Bitcoin, συνεχίζοντας την ανάκαμψη του, που ξεκίνησε εδώ και τρεις μήνες.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα (22/8) το Bitcoin, σημείωσε άνοδο έως και 4,2%, φτάνοντας στα $50.440 στις ασιατικές αγορές, ενώ και τα άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Ether και το ADA του Cardano, είχαν ανοδική πορεία. Ειδικότερα, το τελευταίο κερδίζει συνεχώς τις εντυπώσεις, αφού το εγγενές token (proof-of-stake blockchain) έφτασε στα $2,84.

Το Βitcoin σημείωσε την υψηλότερη τιμή του πλησιάζοντας τα $65.000 τον Απρίλιο 2021, ως αποτέλεσμα της  ρευστότητας και της αισιοδοξία για την αυξανόμενη ζήτηση από τους επενδυτές. Ωστόσο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο έφτασε να υποχωρεί ακόμη και κάτω από τα $30.000. Η τελευταία ανάκαμψη ανέβασε την αξία των περισσότερων από 9.000 ψηφιακά νομίσματα, που παρακολουθούνται από το Coin Gecko, περίπου στα 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια από 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα μήνα.

Bitcoin: Πρόβλεψη ότι μπορεί να αγγίξει τα $100.000

Η ξέφρενη πορεία των κρυπτονομισμάτων ενθουσίασε τους πιστούς της κρυπτογράφησης, οι οποίοι κάνουν προβλέψεις, ότι το Bitcoin μπορεί να αγγίξει τα $100.000. Άλλοι πάλι βλέπουν το “ασταθές” περιουσιακό στοιχείο, να χαράζει ευρύτερο φάσμα συναλλαγών προς το παρόν. «Βλέπουμε μερικά πολύ ανοδικά σημάδια εδώ», δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής της Ασίας-Ειρηνικού του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη.

Το Bitcoin θα μπορούσε να δοκιμάσει ξανά τα υψηλά όλων των εποχών, αφού ξεπεράσει κάποια ενδογενή ζητήματα, που ορισμένοι τα έχουν θεωρήσει ως μεγάλες προκλήσεις. Πριν λίγους μήνες οι υποστηρικτικές απόψεις του δισεκατομμυριούχου Elon Musk και η άμεση καταχώριση της πλατφόρμας ψηφιακών νομισμάτων Coin base Global Inc., τροφοδότησαν μια συγκρατημένη την αισιοδοξία.

Αργότερα όμως, προέκυψαν πιο κριτικές απόψεις, συμπεριλαμβανομένου και του Musk, ο οποίος εστίασε εν μέρει στο περιβαλλοντικό κόστος της ενέργειας, που καταναλώνεται στους υπολογιστές, που στηρίζουν το Βitcoin. Τέλος, σημαντικό ρόλο στην υποχώρηση των τιμών κρυπτονομισμάτων, έπαιξε και η απαγόρευση τους στην Κίνα, αλλάζοντας τις διαθέσεις των επενδυτών στα ψηφιακά νομίσματα.

culpanews.gr με πληροφορίες από Bloomberg