Αξιότιμε κύριε Ανδρουλάκη …

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης

Μπορεί τα ενδιαφέροντα να στράφηκαν στην “ΣΥΡΙΖΟμαχία”, αλλά “κάθε θαύμα δύο μέρες …”. Η επόμενη μέρα θα σας φέρει στο προσκήνιο, ως τον πράγματι εκπρόσωπο της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βεβαίως δικαιούσθε να επιχαίρετε για την εκλογική σας επιτυχία, βεβαίως δικαιούσθε το μερίδιο αυτής της νίκης ως επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Μήπως όμως αυτή η νίκη αποδειχθεί “Πύρρειος”;

Να η μεγάλη πρόκληση , που θα κληθείτε όχι μόνο να αντιμετωπίσετε, αλλά “είστε καταδικασμένος” να την υπερβείτε.

Αναλύσεις για τις μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές, που έχουν συντελεστεί στην Χώρα, είναι βέβαιον πως θα έχουν γίνει και από εσάς και από τα στελέχη σας! Όπως σε κάθε πολιτικό χώρο άλλωστε, μετά και τα δεδομένα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Αναλύσεις όμως ή “αναλύσεις για τις αναλύσεις”; Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μας έχουν πείσει σε μια εβδομάδα μόνον, πως δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα, πως η λογική τους παραμένει στο “αντί και ενάντια”, χωρίς την παραμικρή ουσιαστική πρόταση για το “τι και πως”.

Εσείς; Θα μας δώσετε την αντίθετη εικόνα; Θα είστε ο εκφραστής της “νέας αντιπολίτευσης” με Όραμα για την Χώρα και πρόταση για το Αύριο;

Αυτό καλείστε να υλοποιήσετε κύριε Ανδρουλάκη. Οι κομματικοί τακτικισμοί και οι Κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις “για τον φακό” και έχουν κουράσει τον Λαό και δεν εμπεριέχονται πλέον στις προσδοκίες του. Δεν ενδιαφέρεται πλέον η Κοινωνία για τηλεοπτικούς διάττοντες αστέρες.

Ηγέτες περιμένει να δει ο Λαός … Ηγεσία περιμένει να εισπράξει.

Και Ηγεσία δεν είναι η Αρχηγία. Είναι η σύλληψη ǀ έκφραση ǀ υλοποίηση ενός συνεκτικού και εφικτού Οράματος για την Χώρα. Με πλήρη ενσωμάτωση των διαχρονικών χαρακτηριστικών της Χώρας και των συσχετισμών, όπως αυτοί διαμορφώνοντα στην ραγδαία μεταβαλλόμενη Ευρωπαϊκή και Διεθνή πραγματικότητα.

Σας αναγνωρίζουμε, πως έχετε να διαχειριστείτε μια “εκρηκτική” πολιτική κληρονομιά: το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα, το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου. Σε 3 βάρκες ουδείς μπορεί να ισορροπήσει.

Θα τολμήσετε να μετουσιώσετε το “ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη”;

Σας το ευχόμεθα, θα έχετε επιτελέσει άθλο. Για να έχει όμως βιωσιμότητα ο άθλος, θα του δώσετε διαχρονική διάσταση; Θα κοιτάξετε και θα συντονιστείτε με το σήμερα και το αύριο; Όχι του κόμματος, αλλά της Κοινωνίας, της Χώρας;

Αν ναί, περιμένουμε με ικανοποίηση να σας δούμε:

  • Να αφήνετε επιτέλους την διελκυνστίδα στις ταμπέλες “προοδευτικός χώρος”, “αντιδεξιά πολιτική” και άλλα παρελθοντολογικά διάφορα, χωρίς καμία απολύτως έννοια, ειδικά στην Νέα Εποχή, που ήδη ζούμε.
  • Να απαλλαγείτε από τα σύνδρομα της “κεντροαριστεράς”, αφού κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα “τι είναι αριστερά σήμερα;”. Όπως και από τα σύνδρομα της “σοσιαλδημοκρατίας”, την οποία έχουν διασύρει ως έννοια δεκάδες κόμματα σε πάμπολλες Ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνον.
  • Να αρθρώσετε έναν σαφή “Κοινωνικό Λόγο”, εστιασμένο στο “Τι και Πως”. Στα αφηρημένα ευχολόγια είναι πολύ καλύτεροι οι “δήθεν σύντροφοι της διπλανής όχθης”. Αποτελέσματα περιμένει ο Λαός, γι αυτό πρώτιστο καθήκον σας είναι η Αποτελεσματικότητα!
  • Να αξιοποιήσετε την παρουσία και εμπειρία σας ως Ευρωβουλευτής, ώστε να σηματοδοτήσετε (ειδικά ως Αντιπολίτευση) τον εξευρωπαϊσμό της Παραγωγικής Δομής της Κοινωνίας μας, που καθορίζει το Οικονομικό Μοντέλο που θα ακολουθήσουμε.
  • Να Ηγηθείτε ως Αντιπολίτευση στην έναρξη του διαλόγου για τις Νέες Τεχνολογίες, την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις επιπτώσεις τους στην Κοινωνία, ειδικά στην Εργασία και στην Απασχόληση. Ενός διαλόγου, που με θλίψη είδαμε να απουσιάζει εκκωφαντικά και στις δύο προεκλογικές περιόδους.
  • Να πείσετε πως έχετε συντονιστεί με τις Αγωνίες και τα Όνειρα της Νέα Γενιάς.

Που βέβαια, δεν είναι οι καταλήψεις, οι διαληλώσεις, η ανυπακοή χωρίς σκοπό και αιτία. Είναι η ευδόκιμη πορεία της σε ένα εκθετικά εξελισσόμενο Διεθνοποιημένο περιβάλλον.

Αξιότιμε κύριε Ανδρουλάκη,

έχετε μια απλή επιλογή μπροστά σας: Θα είστε ένας ακόμη Αρχηγός ή ένας Ηγέτης; Ο Ηγέτης, που θα σηματοδοτήσει την καμπή στην ιστορία της Συλλογιστικής και συνακόλουθα της Κοινοβουλευτικής Πρακτικής του κόμματος-εκφραστή του Δημοκρατικού-Πατριωτικού χώρου;

Έχετε μια Ιστορική πρόκληση να αντιμετωπίσετε: “Αρχή άνδρα δείκνυσι”

Σας ευχόμεθα να βγείτε νικητής!

Γιώργος Βλάχος
Μέντωρ Ανάπτυξης Επίδοσης-Απόδοσης & Καριέρας - Performance & Career Growth Master - Πρώην CEO HELLAMAT Lafarge Group, Μέλος Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Δημοτικής Παράταξης “ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 - ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ", με υποψήφιο Δήμαρχο τον Άγγελο Παλαιοδήμο