Αρχές Μαρτίου εγκρίνεται το εμβόλιο της Johnson & Johnson από τον EMA

Photo by National Cancer Institute on Unsplash

Στις αρχές Μαρτίου αναμένεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), να εγκρίνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού. Η διανομή του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει  στα τέλη του Μαρτίου ή τις αρχές του Απριλίου. Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα, η υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας, Ανιές Πανιέ-Ρυνασέρ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γαλλίδα υπουργός ανέφερε ότι οι πρώτες δόσεις θα πρέπει να φθάσουν στο τέλος του Μαρτίου-αρχές Απριλίου αφού χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για την παραγωγή των δόσεων, αυτό «αποτελεί ακόμη αντικείμενο συνομιλιών με την εταιρεία» και προσέθεσε: «Είναι μια πολύ καλή είδηση διότι το εμβόλιο αυτό χρειάζεται μόνο μία δόση, αντίθετα είναι πιθανόν ότι θα χρειασθούν αναμνηστικές δόσεις, δεν το γνωρίζουμε ακόμη». Η υπουργός διευκρίνισε ότι ο στόχος είναι η παράδοση 600 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου αυτού στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Ο Αμερικανικός Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε ότι χορήγησε άδεια κατεπείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Το εν λόγω εμβόλιο εκτός του ότι είναι μονοδοσικό, έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι μπορεί να αποθηκεύεται σε κανονικές θερμοκρασίες ψυγείου, κάτι που θα διευκολύνει σημαντικά τη διανομή του.