Αποσύρεται η κ. Γεννηματά από τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ – Δηλώσεις συμπαράστασεις από όλους τους υποψηφίους

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά αποσύρεται από τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Κινήματος, μετά την αρνητική εξέλιξη που παρουσίασε η υγεία της.

Το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού σε χθεσινή του ανακοίνωση ανέφερε: «Η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου».

Νωρίτερα, κ. Γεννηματά είχε προχωρήσει στην παρακάτω δήλωση: «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Η απόσυρση της υποψηφιότητας της κ. Γεννηματα διαμορφώνει νέα δεδομένα στις  εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ. Οι διεκδικητές εκφράσαν ο καθένας με τη σειρά του, τη συμπαράστασή τους στην πρόεδρο του Κινήματος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος».

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε  δήλωση του σημειώνει: «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα».

 

Ο βουλευτής Θεσσαλoνίκης και υποψήφιος πρόεδρος του Kινήματος Αλλαγής, Χάρης Καστανίδης ανεφέρει στο μήνυμα συμπαράστασης του στη Φώφη Γεννηματά: «Η σκέψη μας είναι στη Φώφη. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή την περιπέτεια της υγείας της θα βγει νικήτρια. Τη θέλουμε και πάλι ακμαία κοντά μας».

Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεφθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία νοσηλεύεται από χθες. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της, ενώ αποχώρησε λίγα λεπτά αργότερα χωρίς να κάνει δηλώσεις.