Από το Σάββατο η χαλάρωση των μέτρων – Επιστρέφει η όρθια διασκέδαση

Photo: Alexander Popov on Unsplash

Δεκτή έκανε η κυβέρνηση στο σύνολό της, την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για την  χαλάρωση των μέτρων της πανδημίας, από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, θετική υπήρξε η εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων στο αίτημα της κυβέρνησης

  • να αυξηθεί η πληρότητα θεατών στα γήπεδα από το 10% στο 50%
  • να επιστρέψει η όρθια διασκέδαση
  • να ξεκινήσει, η έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών (από την ερχόμενη εβδομάδα), αλλά και πολυήμερων (από τον Μάρτιο)
  • να μειωθεί στο 20%, η εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Ωστόσο, είπαν “όχι”, στις παρελάσεις και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Τα συνέδρια θα διεξάγονται με 100% πληρότητα, αν πρόκειται για εμβολιασμενους, ενώ για τους μη εμβολιασμένους, προβλέπεται η «υβριδική» διοργανωση με εξ αποστάσεως συμμετοχή.

Mετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών, ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, δήλωσε τα εξής:

“Στη σημερινή συνεδρίασή της η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή της συνεδρίαση, η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα. Η εισήγηση της επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22″.