Έντονες αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση Τσίπρα να υπερψηφίσει την επένδυση στο Ελληνικό

Ελληνικό / lamdadev.com

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η υπερψήφιση του κυβερνητικού νομοσχεδίου, για το Ελληνικό από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε η στάση του ιστορικού στελέχους, πρώην υπουργού και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, οποίος δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, παρά την απόφαση του κόμματός του, να στηριχθεί το νομοσχέδιο. Ας σημειωθεί ότι από την ψηφοφορία απείχε και ο Θοδωρής Δρίτσας, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ευκλείδη Τσακαλώτος, προφασιζόμενος λόγους υγείας, δεν παρευρεθεί στη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή.

Ο  κ. Φίλης σε δήλωση μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το μέλλον της Ελλάδας του 21ου αιώνα, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821, δεν μπορεί να είναι να γίνει μια θλιβερή βαλκανική απομίμηση της Νεβάδας και του Λας Βέγκας. Το μέλλον των νέων της πατρίδας μας δεν είναι ο τζόγος, οι γκρουπιέρηδες και οι διεθνείς ραντιέρηδες, που μετά τα ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία, έρχονται να διαμοιράσουν και τη δημόσια γη των Ελλήνων».

Θέση ουσιαστικά, μέσα από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Εποχή», πήραν και οι 53+ : «…το νομοσχέδιό της Κυβέρνησης για τη χρήση του Ελληνικού, καταργεί τις όποιες θετικές πρόνοιες μπόρεσαν να εξασφαλισθούν, υπό αντίξοες συνθήκες, με τη νομοθετική ρύθμιση του 2016… Διαβάζοντας τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το νομοσχέδιο για το Ελληνικό, μόνο έκπληξη θα δημιουργούσε το ενδεχόμενο μιας θετικής ψήφου…»

Αφήσαμε για το τέλος την ανάρτηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, όταν χαιρέτιζε, μέσω twitter, τις εκδηλώσεις κατά της επένδυσης στο Ελληνικό.