Alco: Προβάδισμα 12,8 μονάδων για τη ΝΔ – Το 54% θεωρεί απαραίτητες τις απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους

Photo: Clker-Free-Vector-Images Pixabay

Στις 12,8 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά μεταξύ της Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Alco, η οποία πραγματοποιήθηκε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open. Στην ίδια έρευνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διατηρεί εξαιρετικά μεγάλο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου προκύπτει επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 36,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,1% και ακολουθούν  το ΚΙΝΑΛ 7%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜέΡΑ25 3,6%.

dimoskopisi__7_dimoskopisi__6_

 

Στην ερώτηση για ποιόν εμπιστεύεστε ως  πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 40% έναντι 22% του “τρίτου” Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 32% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο.

dimoskopisi__5_

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ θεωρείται καλύτερη από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξωτερική Πολιτική, στην Οικονομία, στην Υγεία, στο Μεταναστευτικό, στην Παιδεία & στην προστασία του περιβάλλοντος.

dimoskopisi__3_

 

Τέλος, το 54% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι απαγορεύσεις για όσους δεν είναι εμβολιασμένοι είναι απαραίτητες για την προστασία της δημόσιας υγείας, έναντι 39% που πιστεύουν ότι συνιστούν αδικαιολόγητο διχασμό της κοινωνίας.

dimoskopisi__1__2

Η ταυτότητα της έρευνας

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Δείτε εδώ ολόκληρη την παρουσίαση της έρευνας στο τηλεοπτικό σταθμό Open