Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Photo: Clker-Free-Vector-Images Pixabay

Σταθερό προβάδισμα 8,5 μονάδων συνεχίζει να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ .

Να σημειώσουμε, ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9 με 11 Μαΐου, διάστημα που είχαν ανακοινωθεί τα μέτρα για την ακρίβεια στο ρεύμα, είχαν ολοκληρωθεί τα συνέδρια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχαμε και την μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

Στην «παράσταση νίκης» η ΝΔ διατηρεί σημαντικό προβάδισμα 31 μονάδων. Το 55% των ερωτηθέντων ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, πιστεύουν, ότι θα κερδίσει η ΝΔ, έναντι 24%, που θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτο κόμμα.

Στο ερώτημα για τον “καταλληλότερο πρωθυπουργό”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 32%.

Για τα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, προκειμένου να στηριχθούν νοικοοκυριά και επιχειρήσεις, το 51% των ερωτηθέντων κρίνει ότι κινούνται προς την σωστή κατέυθυνση, με το 40% εξ αυτών να θεωρεί ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα, ενώ το 41% των ερωτηθέντων απάντησε πως τα μέτρα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση.

Στην ερώτηση για τις “ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας”, το 43% δηλώνει ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ ένα ποσοστό 31% εξ αυτών θεωρεί ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα. Έκπληξη προκαλεί, ότι το 44% κρίνει ότι τα μέτρα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση.

Δείτε εδώ ολόκληρη την έρευνα του ΣΚΑΙ/PULSE